Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Direktorica vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj je v sredo za Televizijo Slovenija navedla, da bodo v prihodnjih dneh odprli novo kapaciteto na Debelem rtiču, saj se nastanitveni center v Logatcu polni. V sredo zvečer so tako imeli nastanjenih že 326 beguncev.

Štrukelj je sicer dodala, da se bodo nastanitvene kapacitete odpirale glede na prihode beguncev. Večina od okoli 3000 beguncev iz Ukrajine, ki so do zdaj prišli v Slovenijo, je sicer po njenih informacijah nastanjenih pri sorodnikih oz. prijateljih, poleg tega pa imajo organizirano mrežo zasebnikov, ki so pripravljeni te begunce sprejeti.

Pogovore o nastanitvi beguncev na Debelem rtiču pa je za STA potrdila podžupanja Občine Ankaran Barbara Švagelj. Ta trenutek imajo sicer razen tega, da bodo begunci v njihovi občini nastanjeni v zelo kratkem času, zelo malo informacij. Nastanili naj bi predvsem ženske in otroke, več, tudi o skupnem številu beguncev, pa naj bi bilo znanega po petkovem sestanku.

Kot je dodala, bodo na Debelem rtiču načeloma nastanili predvsem ženske in otroke, po prvih informacijah pa naj bi skupno nastanili približno 40 ljudi. Gre šele za prve okvirne informacije, je navedla Švagelj, ki se zaveda, da je priliv beguncev v Logatcu zelo močan.

V petek zjutraj se bo s predstavniki občine sešla tudi direktorica vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov, tako da bodo več informacij imeli po sestanku, je še napovedala podžupanja.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.