Borut Pahor se je s predsedniškim protikandidatom Milanom Zverom pomeril tudi v košnji trave. Foto: BoBo
Borut Pahor se je s predsedniškim protikandidatom Milanom Zverom pomeril tudi v košnji trave. Foto: BoBo
Kandidati vse intenzivneje nagovarjajo volivce

Nekdanji predsednik vlade Borut Pahor je svojo predsedniško kandidaturo napovedal že junija na kongresu stranke SD, in to le nekaj ur preden je moral prepustiti mesto predsednika stranke Igorju Lukšiču. V svoji kampanji za predsednika republike kot svoj prvi cilj izpostavlja složnost in izogibanje "neproduktivnim ideološkim sporom".

V kampanji pod sloganom Skupaj, končno vsi je največ medijske pozornosti dvignil s svojim prostovoljnim delom na različnih delovnih mestih. Tako je denimo v okviru projekta Skupaj asfaltiral ceste na Koroškem, delal v novomeškem zavetišču za živali, opravil izmeno v tovarni nogavic, mlekarni ...

S podpisi bo kandidiral tudi trenutni predsednik
Borut Pahor se bo tako v ponedeljek pridružil zdajšnjemu predsedniku republike Danilu Türku, ki bo prav tako skušal zbrati 5.000 podpisov podpore. Pahor bo sicer ob 11. uri obiskal tudi stojnico na Trgu svobode v Mariboru. Njun najresnejši protikandidat, Milan Zver, pa se še ni dokončno odločil, ali bo kandidiral s podporo volivcev ali političnih strank.

Poleg Boruta Pahorja in Danila Türka so boj za 5.000 podpisov volivk in volivcev napovedali še ekološki graditelj Miro Žitko, brezdomka Fani Eršte, nekdanji pripadnik Slovenske vojske Ladislav Troha, nekdanji duhovnik Dušan Egidij Kubot Totislo, upokojenec Marko Kožar in podjetnica Monika Malešič.

L. L.

Kandidati vse intenzivneje nagovarjajo volivce