Poslanci pričakujejo, da jih bo koalicija povabila k pogovorom o morebitni formalizaciji njihove podpore. Foto: DZ
Poslanci pričakujejo, da jih bo koalicija povabila k pogovorom o morebitni formalizaciji njihove podpore. Foto: DZ

Ustanovitev poslanske skupine so poslanci napovedali konec oktobra, ko so povedali, da se ne združujejo le zaradi logističnih in drugih ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v poslanski skupini, pač pa tudi zato, ker jih povezujejo skupni pogledi na mnogo zadev.

Pričakujejo povabilo k pogovorom o formalizaciji podpore koaliciji
Žnidaršič, ki bo vodja poslanske skupine, je dejal, da bo njihovo delo slonelo predvsem na zahtevi po resnejšem uresničevanju koalicijskega sporazuma. Rezman je dodal, da sam jemlje koalicijski sporazum bolj resno, kot tisti, ki so ga podpisali. Poslanci si sicer želijo ostati v odborih, katerih člani so bili do zdaj.

Žnidaršič je ob tem dejal, da bodo podporo vladni koaliciji pogojevali z argumenti, da se vsaj nekatere koalicijske obljube izpolnijo. Ob tem pričakujejo, da jih bo koalicija povabila k pogovorom o morebitni formalizaciji njihove podpore.

Žnidaršič in Rezman sta poslansko skupino DeSUS-a zapustila decembra lani, poslansko skupino pa so trije poslanci (kar je minimum za ustanovitev poslanske skupine) ustanovili po izstopu Magajne iz poslanske skupine SD-ja.