Ovadba zoper Zorana Jankovića. Foto: BoBo
Ovadba zoper Zorana Jankovića. Foto: BoBo

S tem so izpolnili obljubo, ki so jo državljanom dali januarja ob ovadbi tedanjega premierja Janeza Janše zaradi ugotovitev istega poročila, so povedali.

Predstavniki gibanja so sredi januarja ovadbi Janše, v kateri so tožilstvu predlagali, da za Janšo zahteva pripor, pojasnili, da Jankovića kljub ugotovitvam protikorupcijske komisije niso ovadili, ker se mu premoženje ni povečalo. Nekaj dni za tem pa so sporočili, da v prihodnosti pripravljajo ovadbo tudi zoper Jankovića.

Kršenje protikorupcijske zakonodaje
Protikorupcijska komisija je 8. januarja sporočila svoje ugotovitve pri nadzoru premoženja predsednikov strank, po katerih sta predsednika SDS-a Janez Janša in tedanji predsednik PS-ja Zoran Janković kršila protikorupcijsko zakonodajo. Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja, Janši pa se je premoženje nepojasnjeno povečalo za 210.000 evrov, pravijo na komisiji.

Skupina organizirala prvi protest proti vladi
Skupina 29. oktober se je oblikovala konec septembra 2012. Med drugim je organizirala prvi protivladni protest v Sloveniji, ki je bil v Mariboru 29. oktobra lani. Zavzeli so se za alternativo družbeno-politični ureditvi Slovenije.