V javnost prihaja vse več informacij o domnevno spornih poslih Vegrada. Foto: MMC RTV SLO
V javnost prihaja vse več informacij o domnevno spornih poslih Vegrada. Foto: MMC RTV SLO
Nove podrobnosti izčrpavanja Vegrada

Kot je za TV Slovenija poročala Duška Lah, domnevni pisarniški delavci Vegrada v anonimnem pismu stečajni upraviteljici Alenki Gril med drugim očitajo, da je v ekipo Vegrada vključila tudi direktorico Vegrada naložbe Branko Gabrijel. Tudi njej naj bi po pričevanju sodelavcev Vegrada obnavljali hišo, računi za to pa naj bi bili izstavljeni Gorenju.

Očitki letijo tudi na Meha
Domnevni pisarniški delavci sporne posle očitajo tudi Mateju Košiču in Ivanu Krofliču, ki sta tudi dva izmed vodilnih v velenjskem podjetju. Očitki v anonimki letijo tudi na nekdanjega velenjskega župana Srečka Meha. Očitajo mu, da mu je bila Tovšakova v napoto, saj naj bi tako "pripravil teren" za svojega prijatelja, podjetnika Tomaža Ročnika. Ta očitek sta zanikala tako Meh kot Ročnik.

TV Slovenija je že poročala o nekdanji vodji kabineta predsednika vlade Simoni Dimic, ki naj bi ji hišo obnavljali delavci Vegrada. Dimičeva pa naj ne bi bila edina, ki naj bi ji Vegrad gradil oz. obnavljal hišo.

Gradbeni material, namenjen za Celovške dvore, naj bi bil prepeljan tudi pred blok na Pegamovi ulici v Ljubljani, kjer naj bi v 300 kvadratnih metrov velikem mansardnem stanovanju stanovala vplivna bančnica. Kot je povedal eden izmed delavcev Vegrada, je navodila, da naj se material odpelje drugam, dal vodja gradbišča.

Omenjajo se tudi vrh policije, direktorji ...
Po več sto stanovanj naj bi si na sporen način pridobili vodilni v Vegradu, omenjajo pa se še druga imena, od vrhov policije do direktorjev največjih slovenskih podjetij. Po neuradnih informacijah naj bi velenjsko podjetje nezakonito pomagalo graditi tudi glavnemu inšpektorju za delo Borutu Brezovarju.

Nove podrobnosti izčrpavanja Vegrada