Dimičeva je zatrjevala, da je za obnovo hiše 'zadolžen' njen partner, zato sama o investitorju ne ve ničesar. Foto: MMC RTV SLO
Dimičeva je zatrjevala, da je za obnovo hiše 'zadolžen' njen partner, zato sama o investitorju ne ve ničesar. Foto: MMC RTV SLO
Kdo laže – delavci ali Dimičeva?
Simona Dimic: Kredit sem dobila kot ostali ljudje

V četrtkovi oddaji Pogledi Slovenije na TV Slovenija je vodja kabineta premierja Boruta Pahorja Simona Dimic razkrila, da ji je Nova Ljubljanska banka odobrila posojilo 350.000 evrov za obnovo hiše v Murglah. Ker gradbišče ni bilo označeno, so se že pred kratkim v medijih pojavila vprašanja, zakaj je gradbeno podjetje, ki vodi obnovo, skrivnost.

Dimičeva je zanikala, da naj bi ji hišo obnavljalo podjetje Vegrad, kdo je investitor, pa tudi ni želela razkriti. Zdaj so se javili nekateri Vegradovi delavci, ki so njeno izjavo postavili na laž, je za TV Slovenija poročala Urša Srdič. Pravijo namreč, da so njeno hišo obnavljali z lastnimi rokami in materialom, namenjenim za Celovške dvore.

Obnova v strogi tajnosti
"Table so bile Vegradove, samo brez napisa. Točno vem, da so imeli navodila, da nikomur ne govorijo, kdo so in kaj so," je zatrdil eden izmed delavcev. Opisal je tudi, da so material za obnovo vozili iz gradbišča, kjer so gradili stanovanja v Celovških dvorih, vse pa se je eno leto dogajalo v strogi tajnosti.

Čeprav je Dimičeva na seji DZ-ja spremljala premierja Pahorja, pa se je kameri TV Slovenije izmikala, pozneje pa po sporočilu spet zatrdila, da z Vegradom ni sodelovala, dela pa naj bi po njenih besedah opravljalo neko manjše gradbeno podjetje, ki želi ostati neimenovano. Izbrano je bilo na podlagi več ponudb in predloženih projektov.

Izsek iz pogovora v Pogledih Slovenije, ki ga je s Simono Dimic opravil Bojan Traven:
.
Ali drži, da je oz. je bil investitor obnove vaše hiše v Murglah Vegrad?
Poglejte, z obnovo hiše se je ukvarjal moj partner. Jaz s temi stvarmi nisem imela nič. Domenila sva se, da se z obnovo ukvarja on (njen partner Roman Horvat, op. a.), jaz pa opravim notranja dela. In tako je tudi bilo.
.

Ampak verjetno imate informacijo, kdo vam je obnavljal hišo ...
Vegrad nam ni prenavljal hiše.
.

Vegrad ni obnavljal hiše.
Ne.
.

Pa lahko poveste, kdo jo je, ker se novinarji Financ sprašujejo, zakaj gradbišče ni bilo označeno.
Gradbišče ni bilo označeno zato, ker gre za obnovo hiše in ne za gradnjo hiše.
.

Pa ste lahko odkriti, kdo vam je obnavljal hišo?
Ne, zakaj? To je moja zasebna stvar in to ni stvar javnosti.

Kdo laže – delavci ali Dimičeva?
Simona Dimic: Kredit sem dobila kot ostali ljudje