Joseph Mussomeli je med drugim komentiral tudi sestavljanje koalicije po predčasnih volitvah leta 2011. Foto: BoBo
Joseph Mussomeli je med drugim komentiral tudi sestavljanje koalicije po predčasnih volitvah leta 2011. Foto: BoBo
Mussomeli: Če vas moti naša skrb, tudi prav

"Veleposlanik Mussomeli skoraj vsakodnevno prejema prošnje za izjave medijem, pogosto o domačih zadevah. Dosledno je vztrajal pri stališču, da ne bi smelo Slovencev nič odvrniti od vprašanj, ki jih najbolj prizadenejo - kot so pozivi voditeljem, naj nadaljnje izvajanje prepotrebnih reform ostane njihova prioriteta. Če koga naša skrb za slovenski narod moti, pa naj bo tako," je v izjavi zapisal vodja oddelka za stike z javnostmi na ameriškem veleposlaništvu Christopher Wurst.

Klub slovenskih veleposlanikov je sicer v četrtek v odprtem pismu ameriškemu veleposlaniku v Sloveniji očital, da se vmešava v slovenske notranje zadeve in s tem žali dostojanstvo vseh zavednih slovenskih državljanov. "Vseeno je, katera politična opcija v Sloveniji vam je bližja, toda ob tem nimate nikakršnega pooblastila za svoj politični aktivizem," je Mussomelija opozoril predsednik kluba nekdanjih veleposlanikov Peter Toš.

Mussomeli je v preteklih dneh večkrat komentiral razmere v Sloveniji. Po srečanju s podpredsednico DZ-ja Romano Tomc iz SDS-a je tako po poročanju Dela izjavil, da se mora Slovenija izogniti predčasnim volitvam, saj z njimi ne bi rešili ničesar.

V ponedeljek pa je ugotovitve protikorupcijske komisije glede Janeza Janše in Zorana Jankovića komentiral za Finance. Po njegovem mnenju gre za resne obtožbe in so ljudje lahko upravičeno zaskrbljeni v povezavi s tem.

Toš je v pismu Mussomeliju spomnil tudi, da je nekdanji predsednik republike Danilo Türk Mussomelija že pred približno letom dni javno opozoril, da njegovo vmešavanje v politične povolilne zadeve Slovenije ni skladno z vlogo veleposlanika v tuji državi. Mussomeli je namreč po predčasnih volitvah večkrat javno komentiral dogajanje, povezano z oblikovanjem koalicije.

Mussomeli: Če vas moti naša skrb, tudi prav