Draško Veselinovič  je zastopal svoj interes in ne interes NLB-ja, je o njegovem ravnanju glede Ultre dejala Cveta Zalokar Oražem. Foto: DZ
Draško Veselinovič je zastopal svoj interes in ne interes NLB-ja, je o njegovem ravnanju glede Ultre dejala Cveta Zalokar Oražem. Foto: DZ
Draško Veselinovič
Zmeden in v zadregi. Tako je poslanka Cveta Zalokar Oražem označila nastop nekdanjega prvega moža NLB-ja pred preiskovalno komisijo. Foto: MMC RTV SLO

Zalokar Oražmova je dejala, da bi od nekdanjega prvega moža tako velike banke, kot je NLB, pričakovali, da bo znal dati več odgovorov. Po njenem mnenju je bil "v precejšnji zadregi", na vprašanja poslancev je odgovarjal "zelo zmedeno", na mnoga pa ni znal dati jasnega odgovora. Zalokar Oražmova je še dejala, da bi od njega pričakovali več znanja.

Draška Veselinoviča je v torek zaslišala komisija, ki preiskuje sum klientelizma in korupcije pri ravnanju visokošolskega ministra Gregorja Golobiča, sicer predsednika stranke, katere članica je tudi Cveta Zalokar Oražem.

"Pričakovala sem več znanja"
Poslanka je svoje navedbe potrdila tudi s konkretnimi primeri in dejala, da Veselinovič na zaslišanju ni znal dati jasnega odgovora na vprašanje o dokumentu s podatki o posojilih skupini Ultra in dodala, da pričakuje, da bodo znali zadevo natančneje pojasniti drugi predstavniki NLB-ja, ki bodo stopili pred preiskovalno komisijo.

NLB je bil zaradi uhajanja podatkov izpostavljen javnosti, s svojim ravnanjem pa ji je škodil prav Veselinovič, je dejala Zalokar Oražmova, saj se po njenem mnenju med drugim ni dovolj potrudil, da bi javnosti že na začetku afere pojasnil, da so posojila ustrezno zavarovana.

Interes je bil Veselinovičev, ne NLB-jev?
Zmotilo jo je tudi Veselinovičevo pojasnilo, da informacij kljub odvezi molčečnosti, ki jo je dal NLB, javnosti ni podal zaradi interesa banke. Poslanka je prepričana, da ni šlo za interes banke, ampak za "interes gospoda Veselinoviča, da se mesece in mesece zadeva pojavlja v javnosti in medijih". Kot predsednik uprave bi moral Veselinovič delovati tako, da se zadeva čim prej konča, da se javnosti posreduje podatke in da se "zgodba prekine na točki, ko ugled banke še ni bil toliko diskreditiran".

Draško Veselinovič je pred komisijo dejal, da je s podatki o posojilih Ultri ravnal vestno in korektno, kako pa so podatki o domnevno nezavarovanih posojilih prišli v javnost, pa ni znal pojasniti.