Dimitrij Rupel:
Dimitrij Rupel: "Mislim, da arbitražnemu sporazumu precej manjka. Mislim, da je treba tistim, ki dobro mislijo, pomagati, da pridemo skupaj do neke politike v zvezi s Hrvaško." Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Rupel se vrača v pisateljske vode
Tudi Rupel se strinja z Bučarjem in Cerarjem
Dimitrij Rupel napisal politični triler

Nekdanji dolgoletni slovenski zunanji minister se strinja z javno izraženimi mnenji Franceta Bučarja in tudi pravnika Mira Cerarja, ki oba opozarjata na to, da je arbitražni sporazum o reševanju meje s Hrvaško slab, dogovarjanje o pogajanjih pa netaktno in brez jasne državne vizije.

Na pomoč Cerarju?
Tudi Rupel pravi, da sporazumu precej manjka. Na vprašanje, ali se bo odzval Cerarjevemu pozivu, da naj se vsi, ki se ne strinjajo s predlaganim sporazumom, opogumijo in to javno povedo, pa je nekdanji diplomat pomenljivo odgovoril, da je treba tistim, ki dobro mislijo, pomagati, da pridemo skupaj do neke politike pri reševanju sporov Hrvaško.

"Na ta način, da nekdo vzame stvar v roke in jo poskuša uresničiti, ne bo šlo. Potrebujemo nacionalno soglasje, saj je to tako pomemben problem, da se je treba brati in združiti," opozarja Rupel.

"Strinjam se s profesorjem Bučarjem, strinjam se tudi s tem, kar sem slišal o mnenju Cerarja. Problemi so resni in potrebujejo malo več pozornosti, kot je bila dana do zdaj."
Dimitrij Rupel o arbitražnem sporazumu


Rupel izdal novo knjigo
Dimitrij Rupel, ki ga zadnje leto ni bilo opaziti v javnosti, je pred kamere znova stopil na predstavitvi svoje nove knjige - romana, z naslovom Predsednik ali Tako, kot je bilo. Povedal je, da se je k pisanju, ki je zanj večja strast kot politika, vrnil pred letom dni, saj ima zdaj več časa. V literaturi se je udejstvoval pred njegovim vstopom v politiko, od izida njegovega zadnjega literarnega dela pa je minilo že skoraj 20 let.

Na predstavitev je prišel tudi Ruplov strankarski vodja in nekdanji predsednik vlade Janez Janša. Po koncu se seveda ni mogel izogniti tudi vprašanjem o preiskavi afere Patria. Več preberite tukaj.

Vabljeni k ogledu spodaj priložene galerije fotoutrinkov s predstavitve knjige.

Rupel se vrača v pisateljske vode
Tudi Rupel se strinja z Bučarjem in Cerarjem
Dimitrij Rupel napisal politični triler