Minister Virant naj bi cenejšo karto prejel zaradi zmede z imenom, ni pa jasno, zakaj je ceneje letela tudi njegova družina. Foto: BoBo
Minister Virant naj bi cenejšo karto prejel zaradi zmede z imenom, ni pa jasno, zakaj je ceneje letela tudi njegova družina. Foto: BoBo

Časopis Dnevnik piše o novih podrobnostih glede cenejših letalskih vozovnic za ministra Gregorja Viranta in njegovo družino. Virantova družina je po navedbah Dnevnika za vsaj tri letalske vozovnice plačala nižjo ceno, in to na račun poslovnega sodelovanja letalskega prevoznika z ljubljanskim hotelom Park. To je pokazala lanska notranja revizija spornih poletov. Virant je februarja 2010 za polet do Frankfurta tako odštel manj kot drugi potniki, v Dnevniku pa pišejo, da je zelo verjetno, da so povezavo s hotelom Park kot pojasnilo našli šele pozneje, torej ko je takratno novo vodstvo Adrie zahtevalo odgovore na vprašanja o spornih popustih.

Minister Virant naj bi tako prejel popust, ki je bil namenjen uslužbencu hotela Park, ki mu je tudi ime Gregor Virant. Minister Virant tako, piše Dnevnik, do nižjih vozovnic očitno ni bil upravičen. Za polet do Frankfurta je tako odštel 150 evrov na osebo, kar je tudi podkrepil s plačilnim nalogom, a, kot piše Dnevnik, je po podatkih Adrie to še vedno skoraj dvakrat manj od povprečne cene v redni prodaji.

Na seznamu, ki je nastal na podlagi Adriine revizije, je bil kot sporen zaznan le februarski polet Virantove soproge v Frankfurt, čeprav so leteli tudi preostali člani družine Virant. "V dokumentih Adrie je namreč kot obrazložitev popusta pri letu Virantove soproge mogoče najti le pripis, da je šlo za naročilo takratnega prvega moža Adrie Tadeja Tufka," so zapisali na Dnevniku. Pri treh članih družine je bil popust utemeljen s sodelovanjem s hotelom Park. Tudi te tri vozovnice so bile sicer na prvotnem seznamu spornih poletov, kot piše Dnevnik, pa so bili pozneje izvzeti ravno zaradi omenjenega sodelovanja s hotelom Park.

Kljub zmedi z imenom Gregor Virant pa je jasno, da je v Frankfurt februarja 2010 z Adrio letela ravno družina aktualnega notranjega ministra. Poleg številk letalskih vozovnic in pripadajočih imen potnikov to dokazuje plačilni nalog, ki ga je Dnevniku poslal Virant. V hotelu Park pa so tudi sporočili, da je njihov uslužbenec Gregor Virant prek Frankfurta letel na Irsko, a šele konec junija 2010. Tudi če se je pri Gregorju Virantu zgodila zamenjava zaradi imena, pa je dejstvo, da je ceneje letela tudi njegova družina.

Dnevnik je sicer Adrio prosil za pojasnila, zakaj se je dodelitev popusta ministru Virantu in njegovi družini obrazložila s sodelovanjem Adrie s hotelom Park, a so jim iz službe za odnose z javnostjo sporočili, da so pristojni na dopustu.