Virant še vedno ni pokazal kart, s katerimi je z njim letela tudi njegova družina. Foto: BoBo
Virant še vedno ni pokazal kart, s katerimi je z njim letela tudi njegova družina. Foto: BoBo

Virant tako ni pokazal spornih vozovnic za bližnje sorodnike, zaradi katerih se je znašel pod plazom kritik, saj naj bi jih dobil po precej nižji ceni kot drugi potniki, je poročala TV Slovenija. Prav tako ob vpogledu v vozovnice ni bil prisoten.
Poročali smo, da se je Virant znašel na seznamu imen potnikov Adrie Airways, razkril ga je Dnevnik, ki so z letalsko družbo leteli po izjemno ugodnih cenah. Minister za notranje zadeve je v pojasnilih dejal, da nikoli ni klical takratnega direktorja družbe (sporni poleti so se dogajali med letoma 2009 in 2011) Tadeja Tufka za cenejše vozovnice.

Največkrat v Skopje
Virant je največkrat sicer letel v Skopje, ravno večina teh vozovnic pa je iz prodajnega razreda R, ki naj bi bil namenjen zgolj zaposlenim v Adrii Airways in izključno v službene namene. Iz tega prodajnega razreda je tudi ena od vozovnic za Sarajevo.

V Skopje je leta 2010 letel sedemkrat, leta 2011 pa enajstkrat. Virant je po 150 evrov plačal za osem vozovnic za Skopje, tri vozovnice za Sarajevo, dve vozovnici za Frankfurt in za po eno za Bruselj in Pariz.

Najcenejši vozovnici sta znašali 128,72 evra, in sicer na relaciji Ljubljana-Skopje-Ljubljana, ki ju je kupil 14. februarja 2011.

"Plačal račun, kakršen je bil"
Pozneje je še povedal, da je pri Adrii naročil ponudbo, jo dobil in plačal račun, kakršen je bil. Nikoli ni, je pojasnil, poizvedoval, kako je Adria prišla do teh cen, in ni vedel, da se te cene razlikujejo od tržnih. Vnovič je poudaril, da za vozovnico ni plačal manj kot 150 evrov.

Razred R - poslovni razred
Iz Adrie Airways so pojasnili, da prodajni razred R pomeni, da gre za vozovnice za polet v poslovnem razredu, ki so ločene od redne prodaje. Tudi prodajni razred C, s katerim je Virant letel trikrat, pomeni poslovni razred. Prodajni razred R je sicer namenjen brezplačnim vozovnicam in vozovnicam po internem pravilniku ter resolucijah Mednarodnega združenja za letalski promet (IATA), so sporočili iz letalskega prevoznika.
Ceneje ali celo brezplačno naj bi z Adrio Airways leteli tudi nekdanji evropski poslanec Miha Brejc, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, nekdanji predsednik upravnega odbora Adrie Airways Maks Tajnikar in veleposlanik v Londonu Iztok Jarc.