Če bo šlo gospodarstvu dobro, bo šlo dobro vsem, poudarja Vito Rožej. Foto: MMC RTV SLO
Če bo šlo gospodarstvu dobro, bo šlo dobro vsem, poudarja Vito Rožej. Foto: MMC RTV SLO

Vito Rožej je v MMC-jevi spletni klepetalnici poudaril, da med njegovimi projekti, če bo izvoljen, ne bo še kakšnih "Stožic", ampak se namerava lotiti projektov, kot je gradnja objekta za predelavo odpadkov in energetsko varčnih stavb, izpeljal bi projekt tirnega prometa v Ljubljani, kogeneracije na biomaso po soseskah in drugo. Dodal je, da se zavzema za uvedbo tramvaja, ki se mu zdi "poleg kolesa in pešačenja ekološka urbana rešitev mobilnosti".

Poudaril je, da dolga v Ljubljani ne namerava povečevati, ampak zmanjševati.

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

"Povečanje ponudbe za turiste"
Za večjo turistično prepoznavnost prestolnice bi povečal dodatno ponudbo za turiste tudi v sodelovanju z drugimi turističnimi kraji. Ljubljanski zavod za turizem po njegovih besedah do zdaj ni naredil vsega, kar bi lahko. "Nihče ne bo desetih dni dopusta preživel zgolj v Ljubljani, bi pa lahko več ljudi obiskalo Slovenijo in tudi Ljubljano," je prepričan.

"Odgovorno socialno podjetništvo"
Rožej, ki je bil v preteklem mandatu poslanec državnega zbora, je v predstavitvi kandidature izpostavil pomen oživitev gospodarstva, saj "če bo šlo gospodarstvu dobro, bo šlo dobro vsem". Pot do tega vidi v odgovornem socialnem podjetništvu.

Meni, da je treba urediti trg nepremičnin in do stanovanj pomagati predvsem mladim. Predlaga obdavčitev praznih stanovanj in ureditev najemnega trga, med drugimi temami pa posebej izpostavlja posodobitev železniškega prometa in prizadevanja za "čisto" energijo.

MMC je na spletne klepete povabil vse kandidate za mesto župana/županje Ljubljane. Razvrstitev klepetov si oglejte tukaj.