Tina Bregant. Foto: Twitter/Vlada RS
Tina Bregant. Foto: Twitter/Vlada RS

Kot smo poročali, je Bregantovo minister za zdravje Tomaž Gantar pred desetimi dnevi obvestil o tem, da bo vladi predlagal njeno razrešitev.

Kot razlog je navedel izgubo zaupanja. "Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti," je takrat na Twitterju zapisal minister.

Za TV Slovenija je Bregantova odgovorila, da se strinja, da je zaupanje in sodelovanje v teh časih ključno, a da je potrebna tudi "popolna transparentnost". "Nisem prepričana, koliko je bil minister pripravljen poslušati določene argumente. Trudila sem se po najboljših močeh, očitno pa nisem izpolnila vseh njegovih pričakovanj," je dejala.

Kdo je nova državna sekretarka?

Marija Magajne je specialistka epidemiologije, do zdaj pa je bila vršilka dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje.

Med letoma 1990 in 2002 je vodila Zavod za zdravstveno varstvo Kranj, med letoma 2004 in 2005 bolnišnico Golnik. Leta 2008 je prevzela vodenje Inštituta za varovanje zdravja RS (zdajšnji Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ), po poteku petletnega mandata na NIJZ-ju pa je vodila Center za upravljanje projektov in raziskovalne dejavnosti vse do leta 2017, ko je prevzela vodenje Zdravstvenega doma Idrija.