Vladne stranke so prepričane o svojem prav. Foto: BoBo
Vladne stranke so prepričane o svojem prav. Foto: BoBo

Ob grožnjah z referendumom, ki ga napovedujejo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ter ob napovedi o vložitvi podpisov za začetek postopka za razpis referenduma o noveli intervencijskega zakona s strani policijskega sindikata, so v vladi vseeno prepričani, da bodo ljudje tudi na morebitnem referendumu odločali v svojo korist in ukrepe podprli.

Poslanec SDS-a Marko Pogačnik in poslanec Liste Virant Bojan Starman namreč menita, da je javnost spoznala, da so ukrepi potrebni. Pogačnik je sicer danes poudaril, da je treba javno porabo uskladiti z realnostjo, po besedah Starmana pa bomo vsi ugotovili, da druge možnosti, kot je varčevanje, ni.
Vlada bi lahko varčevala tudi tako, da bi se proračuni ministrstev zmanjšali za desetino, ministrstva pa bi se odločila, kako varčevati. Toda izbrali so pristop, ki najšibkejših ne bodo prizadeli, je pojasnil Starman.
Hkrati pa je okrcal sindikate, da se niti ne poskušajo približati predlogom vlade, temveč stavkajo. Nekaterim ni mar za svoje člane in ljudi, temveč jim je le do tega, kako rušiti vlado, je prepričan poslanec Liste Virant.