Foto:
Foto:

Alkalaj je namreč dejal, da bi Voduškova na podlagi diplomatske imunitete lahko zavrnila alkotest oz. odvzem krvi, vendar pa tega, kot kaže, ni izkoristila. "Glede na to, da so ji odvzeli kri, ne verjamem, da bi se kdo v BiH-u drznil komu nasilno odvzeti kri, zato je verjetno bilo to storjeno ob njeni privolitvi," je dejal zunanji minister BiH-a v izjavi za Pop TV.

Medtem so na zunanjem ministrstvu potrdili, da se je minister Samuel Žbogar danes sešel z Voduškovo, vendar so informacije pogovorov interne narave. Potrdili pa so, da veleposlanica do nadaljnjega ostaja na posvetovanjih v domovini.

Voduškova ostaja pri svojem
Voduškova in njen odvetnik Boštjan Penko v medijih zatrjujeta, da jo ščiti diplomatska imuniteta in da postopek ni bil opravljen.

Voduškova je pred dnevi napovedala, da bo tožila državo, če je ministrstvo za zunanje zadeve ne bo poslalo nazaj v Sarajevo. Voduškovo je namreč zunanje ministrstvo iz Sarajeva poklicalo na posvetovanje kmalu po nesreči, 13. oktobra. Ker je zdaj ne pošljejo nazaj, pa kršijo njene pravice, je povedal veleposlaničin odvetnik Penko.

Konec prejšnjega tedna je na slovensko pravosodno ministrstvo prišlo poročilo o nesreči veleposlanice Voduškove. V njem po poročanju Pop TV-ja piše, da Voduškova rdeče luči ni prevozila, je pa bila vinjena, kot je tudi vseskozi trdilo tožilstvo v BiH-u.

B. K.