Vogrinovo podjetje je v težavah. Foto: MMC RTV SLO
Vogrinovo podjetje je v težavah. Foto: MMC RTV SLO
Rubež pri poslancu

Izvršitelj Boris Letnar je že pred tednom dni skušal rubiti v Interlesu, a mu je lastnik podjetja Vogrin to preprečil. Letnar ga je zato pozval, naj dolg poplača v enem tednu, česar pa poslanec ni storil, je za TV Slovenija poročala Ana-Marija Bosak.

Izvršitelj podal kazensko ovadbo
Po odredbi sodišča je danes Letnar znova poskusil opraviti izvršbo in odnesti za približno 50 tisoč evrov premičnin, ki jih Vogrinovo podjetje dolguje drugemu podjetju iz Boštanja. A tudi tokrat ni bil uspešen. "Fizično je preprečil vhod v njegove poslovne prostore. Prav zaradi tega sem bil prisiljen poklicati intervencijo, policijo," je izvršitelj opisal dogajanje. Proti Vogrinu je podal kazensko prijavo, ker je preprečil uradni osebi izvršilno dejanje.

Dobiva namige, naj pravilno glasuje
Vogrina je sicer že pred tedni predsednik stranke Gregor Virant pozval naj do marca poravna vse svoje dolgove, sicer ga bodo v stranki prosili, da odstopi s svoje funkcije. Poslanec pa odgovarja, da tudi sam čaka na plačila, saj mu denar dolguje več podjetij.

Sicer pa je prepričan, da gre pri rubežu za politično ozadje. "Izvršitelj ni imel ustrezne pravne podlage. Zanimivo pa je, da sem te dni dobil več namigov, ker je jutri glasovanje, in če bom pravilno glasoval, da se lahko ta dejanja ukinejo," je dejal.

V soboto je namreč izredna seja državnega zbora, na kateri bodo glasovali o mandatarju za sestavo vlade. Vogrina se je že v prvem krogu glasovanja omenjalo kot poslanca, ki bi lahko podprl Zorana Jankovića, čeprav se je njegova poslanska skupina odločila drugače. Na tajnem glasovanju nato - enako kot njegovi poslanski kolegi - ni dvignil glasovnice.

Rubež pri poslancu