Vojska je začela postavljati ograjo tudi v črnomeljski občini. Foto: BoBo
Vojska je začela postavljati ograjo tudi v črnomeljski občini. Foto: BoBo
false
Na mednarodni železniški mejni prehod v Dobovi je zjutraj prispel vlak s 1.136 prebežniki. Foto: BoBo
Prebivalci Posavja imajo čedalje več težav z ograjo

Bodečo žico so vojaki ob približno 7. uri začeli ob Kolpi na območju Vinice v smeri rečnega toka od jezu pri Benetičevem mlinu proti Ziljam. Kot je dejala črnomeljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, naj bi ograjo danes začeli postavljati tudi na rečnem obrežju levo in desno od mosta čez Kolpo pri viniškem mejnem prehodu.

Lastnike zemljišč, na katerih bodo postavili obmejno ograjo, so obvestili že pred tednom, je še povedala županja.

Že v torek so žično ograjo začeli postavljati tudi v metliški občini od Kolpe proti Gorjancem oziroma od vasi Božakovo proti maloobmejnemu prehodu Rakovec v metliški občini. Omenjeni prehod je za vozila začasno zaprt zaradi poškodovanega mostu.

Metliški župan Darko Zevnik je medtem povedal, da se postavljanje ograje danes nadaljuje ob hrvaški meji od Božakovega proti Krmačini.

S PU-ja Novo mesto so sporočili, da so v današnjem dnevu v Dobovo s hrvaške strani pripeljali trije vlaki s 3.045 prebežniki, okoli polnoči pa pričakujejo še en vlak, na katerem naj bi bilo okoli 1.000 oseb. Trenutno je v sprejemnih centrih v Dobovi in Brežicah še okoli 1.374 ljudi, so še zapisali. V Gornji Radgoni je trenutno 378 prebežnikov, v Avstrijo pa jih je danes odšlo 1.625, pa so sporočili s PU-ja Murska Sobota.
Na Šentilju je še 930 prebežnikov, na Vrhniki 1.139 in v centru za Tujce 92. Od 16. oktobra je v Slovenijo vstopilo 233.845, od 20. oktobra pa jih je izstopilo 219.806.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.

Prebivalci Posavja imajo čedalje več težav z ograjo