Lestvica priljubljenosti politikov. Foto: MMC RTV SLO
Lestvica priljubljenosti politikov. Foto: MMC RTV SLO
Podpora strankam
Lestvica podpore strankam. Foto: MMC RTV SLO

Največ anketirancev v anketi Vox Populi, ki jo za TV Slovenija in časopis Dnevnik pripravlja agencija Ninamedia, bi volilo, če bi bile volitve to nedeljo, SDS. Podprlo ga je 13,6 odstotka vprašanih. Tesno za njim je SD s 13,1 odstotka podpore, na tretjem mestu pa je stranka SMC z 8,1 odstotka podpore.

Trem najbolj priljubljenim političnim strankam sledijo DeSUS s 5,8 odstotka podpore, Levica s 5,4 odstotka podpore in Nova Slovenija s 4,8 odstotka podpore. Na sedmo mesto pa se je uvrstila Lista Marjana Šarca, ki so jo podprli trije odstotki vseh vprašanih.

Večja podpora delu vladi
Novembra se je ekipa Mira Cerarja, po mnenju anketirancev, odrezala bolje kot prejšnji mesec. 40,6 odstotka vprašanih meni, da vlada dela uspešno, medtem ko jih 54,5 odstotka delo vlade Mira Cerarja ocenjuje kot neuspešno.

Šarec med najbolj priljubljenimi politiki
Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov ostaja Borut Pahor, ki pa tokrat na vrhu ni sam. Prvo mesto si namreč deli z Marjanom Šarcem, novincem na lestvici. Sledijo jima Violeta Bulc, Milan Brglez in Tanja Fajon.

V anketi Vox Populi, ki je potekala med 14. in 16. novembrom, je sodelovalo 700 anketirancev.

Kako bi volili, če bi bile volitve danes?
Kako bi volili, če bi bile volitve danes?