Slovenija

Poudarki

  • Precejšen padec podpore SMC-ju
Volitve
Odstotek tistih, ki na volišča ne bi šli, je padel. Foto: BoBo
VIDEO
Vox populi: najslabša oce...

Dodaj v

Vox populi: SMC prehiteli obe koalicijski partnerici

Raziskava agencije Ninamedia
19. marec 2017 ob 19:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sodeč po raziskavi Vox populi bi SDS, če bi bile volitve ta konec tedna, v DZ-ju dobil 25 sedežev pred 20 SD-jevimi. Najbolj priljubljen politik v državi je še naprej Borut Pahor, predsednik republike.

Marčevsko raziskavo Vox populi je na vzorcu 700 ljudi za TV Slovenija med 14. in 16. marcem pripravila agencija Ninamedia. Vlada Mira Cerarja si je ta mesec prislužila najslabšo oceno letos. Stranka modernega centra pa bi na volitvah, če bi potekale danes, doživela hud udarec.

Delo vlade
Da vlada dela uspešno, meni skoraj 36 odstotkov vprašanih, medtem ko dobrih 62 odstotkov vprašanih ocenjuje nasprotno. S tem si je vlada prislužila najslabšo oceno v letošnjih treh mesecih, poroča TV Slovenija.

2017JanuarFebruarMarec
Uspešno40 %40 %36 %
Neuspešno52 %55 %62 %


Hipotetične volitve v DZ
Razplet parlamentarnih volitev, če bi potekale danes, bi bil takšen. Na prvem mestu je SDS, ki ga podpira 14 odstotkov vprašanih. Na drugem mestu je SD z 10,8 odstotka podpore, za njim DeSUS s 6,5 odstotka. Sledijo SMC (6,3 %), ZL (5,8 %) in NSi (5 %). Odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, je ta mesec nekoliko padel, povečal pa se je odstotek tistih, ki sploh ne bi odšli na volišča.


Kako bi si stranke razdelile sedeže v DZ-ju:

2017JanuarFebruarMarec
SDS222225
SD181620
DeSUS7912
SMC181711
ZL121011
NSi11109
SLS040

Priljubljenost politikov
Vsi razen enega so bili marca ocenjeni slabše. Na vrhu lestvice kot najbolj priljubljen politik v državi ostaja Borut Pahor. Sledita mu Violeta Bulc in Tanja Fajon. Dejan Židan ostaja četrti. Ljudmila Novak je kljub slabši oceni kot pretekli mesec pridobila štiri mesta in je šesta, pred Zoranom Jankovićem, ki se je tudi povzpel za eno mesto. Veliki padec na razpredelnici je doletel Mira Cerarja in Gorana Klemenčiča, ki sta izgubila po tri mesta in sta končala v sredini razpredelnice. Edini politik, ki je bil marca ocenjen bolje kot februarja, je Bojan Dobovšek, pridobil je pet mest in je dvanajsti. V drugi polovici lestvice večjih pretresov ni. Čisto pri dnu sta končala Jože Tanko in Franc Bogovič. Janez Janša in Jožef Horvat pa družbo najbolj priljubljenih politikov zapuščata.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
dibsi
# 19.03.2017 ob 19:13
Joj, ma ne že spet. Edina pozitivna stvar teh anket je, da agencije dobro živijo na ta račun.
Joze Koder
# 19.03.2017 ob 19:22
SDS bo težko zmagal naslednje volitve, verjetno se bodo spet zgodili novi (stari) obrazi in še dodatno kakšna obtožnica v predvolinem času.

Če obvladuješ medije, policijo, tožilstvo in sodstvo to pač ni težko.

To se vidi že po primeru bivšega poslanca SD Andreja Magajne, ki so ga bedasto obtožili, da prenesel neko sliko gole mladenke.

Sodelovali so vsi, mediji, tožilstvo, policija in sodstvo, na koncu so ga pred dnevi oprostili.

Saj res RTV ste objavili novico, da je Magajna oproščen.
Sussudio
# 19.03.2017 ob 19:13
Me prav zanima katero "novo" stranko bomo dobili na levi-sredini pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami.
Anar Hija
# 19.03.2017 ob 19:35
Javna uprava, ki se hrani na račun vladne politične podpore, je vnovič pokazala svojo številčnost.

Tudi na naslednjih volitvah bodo vlado tvorile stranke, ki imajo svojo volilno bazo v dobro plačanih državnih uradnikih.

Voliti SD ali SMC in biti zaposlen v državni upravi je garant za visoko pokojnino in lagodnih 40 let življenja.

Gravža se mi vse skupaj. Gravža.
Anar Hija
# 19.03.2017 ob 19:46
Nekaj malega nas je, ki poznamo strategijo stranke SD.
- imajo točno razdelano shemo podpore v vseh javnih službah tako po občinski kot državni ravni.
- imajo natančno postavljene cilje, katere položaje v državnih uradih želijo zasedati, kje se potem kadruje na nižje stopnje. Na vse te funkcije kadrirajo svoje ljudi. Ti ljudje potem kadrirajo stranki naklonjene podrejene vse do zadnje čistilke.
- imajo točno določeno strategijo nagovarjanja ciljnih skupin kot so mladi, družbeno angažirani ter upokojenci, privrženi NOB.
- stranka je deklarativno socialna. V resnici pa podpirajo programa evropskih velesil social demokracije v Franciji in Nemčiji. Oba ta programa pa sta striktno globalistična, usmerjena v privatiziranje javnega in bogatenje peščice - ravno nasprotno od imena stranke!

Največje zlo v Sloveniji je zagotovo SD - Socialni demokrati. Njim je popolnoma vseeno, če ostali umirajo - da le oni imajo. Sekta, ki se vsakokrat znova izvoli v izključno svojo korist.

In še nekaj: če verjamete ali ne: tudi to je v internih zapisih določeno: da se nagovarja veliko nerazgledanih ljudi. Ker so lahke tarče, ker so, še posebej pred volitvami, zadovoljni z golažem, narodno zabavnim ansamblom in obljubami. Ker jih ščuvajo proti IJJ-u in s tem privabijo v nekaj, česar sploh ne razumejo.

SD - zlo slovenske družbe!
ŠarliBebo
# 19.03.2017 ob 19:18
Še malo pa bo Mirči delal družbo Bratuškovi :D
ata
# 19.03.2017 ob 20:04
Židan izgublja na celi črti (Teran, les...); ratinge mu pa nabijajo in folk to verjame.

Sicer pa me v državi, kjer predsednik sprejme igralca poceni limonade (bergdoktorja) nič več ne preseneti.
Lord Vader9
# 19.03.2017 ob 19:49
Tako se dela biznis, če si slo levičar

Vikendice in jahte slo levičarjev se ne plačajo same od sebe!!

Dobri so tile - Rop, Cvikl, Jauševec & Co. Komaj odprli firmo, že jim je sedel državni denar!

Zaenkrat so kasirali iz Premogovnika Velenje, ciljali pa naj bi na milijonske zneske ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
Pred slabimi štirimi tedni smo razkrili, kako so štirje "nekdanji" znani slovenski politiki, vsi vidni člani stranke Socialnih demokratov, Tone Rop, Milan M. Cvikl, Patrick Vlačič in Uroš Jauševec, ter sin petega "nekdanjega" znanega politika SD, odvetnik Rado Bohinc mlajši, novembra lani ustanovili Inštitut za sodobni trajnostni razvoj (ISTR), ki naj bi se ukvarjal z raziskovalno in razvojno dejavnostjo na področju družboslovja in humanistike (članek si lahko preberete tukaj).
Zakaj ta inštitut in zakaj ravno teh pet ustanoviteljev, postaja jasno že zdaj: niso še minili štirje meseci od ustanovitve, pa so Rop, Cvikl, Vlačič, Jauševec in Bohinc ml. že začeli dobivati denar iz državnih podjetij. Prvo nakazilo, 22.814 evrov v enem kosu, je prišlo iz Premogovnika Velenje (faksimile objavljamo na koncu članka). Zakaj so ta denar iz Premogovnika Velenje nakazali prav na Ropov, komaj ustanovljeni inštitut, še ni znano. Verjetno pa so ga zapakirali, kot pravimo, v formi kakšne študije, "nujno potrebne" za Premogovnik Velenje.
Toda navedena peterica (zraven pa verjetno še kdo) naj bi računala tudi na bistveno večje denarje, milijonske zneske, pravijo naši viri. Šlo naj bi za približno 50 milijonov evrov težki projekt ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, ki naj bi jih razdelili (formalno seveda prek javnega razpisa) za "prestrukturiranje nezaposlenih". In to je denar, na katerega naj bi startal "Ropov inštitut".
To bi bilo lahko povezano tudi z odkritjem, ki smo ga prav tako opisali v našem članku o Ropu, Cviklu, Vlačiču, Jauševcu in Bohincu mlajšem. Gre pa za nenadno odprtje statusa samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje, za kar se je prejšnji mesec odločil tudi Klemen Žibert, sekretar lokalnega odbora SD v Ljubljani ter svetovalec v kabinetu ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak, kjer je Žibert tudi redno zaposlen.

Če hočete vedeti kaj se dogaja v SMC, pa jutri berite Požarja!!!

Link
pegas43
# 19.03.2017 ob 19:15
ti podatki NE držijo, ne morejo držati, pa od kod vam to, res ste FAKE NEWS. Vox populi, pomeni glas ljudstva. Ljudstvo teh ne spoštuje in pika.
TOZD
# 19.03.2017 ob 19:47
Psi lajajo, frizerji kadrujejo in tovariši privatizirajo dalje.
dStroj
# 19.03.2017 ob 20:01
Komaj čakam, da vidim katero pogreto afero bodo lasirali naši ''neodvisni'' mediji pred volitvami.
Gepard007
# 19.03.2017 ob 19:27
Še par mesecev počakamo pa še v parlament ne bo SMC več prišla, grem pa stavit, da bojo v zadnje pol leta pred volitvami predstavili ful hud program za naslednji mandat a jim jaz ne verjamem več. Njihov vlak je že odpeljal. Sedaj samo čakam in opazujem koga bi volil a ni alternative. Vsi ti, ki so danes na voljo so že dobili možnost a so razočarali. Jaz tega nisem pozabil...
Park
# 19.03.2017 ob 20:27
Te ankete so umetno ustvarjene, da se aktivira volilce! To, da bi zmagala SDS je navadna laž! S to potezo se hoče samo aktivirati levo politično volilno telo.
SDS na prvem mestu, Janša pa najmanj priljubljen politik... kako pa gre to skupaj!?
vnk
# 19.03.2017 ob 19:45
SDS - stalnica, njihov edini sovražnik je EMŠO, kult Janše
DeSUS - njihov zaveznik je EMŠO, brez programa, samo sebi namen kot naši sindikati
SD - zakaj bi jih kdo volil, ko poslušaš Fajonovo se bi najraje zjokal, v preteklosti tud žalost
NSi - eh, včasih se slišij OK, sam kaj ko so RKC priskledniki
SMC - propadle sanje, Brglez, Shaker, Murglova, ... nič dobrega za Slovence
ZL - nerealne sanje, še slabše

Je pa itak brezveze zdele rečt karkoli, ker me zanimajo kakšne programe bodo oglaševali na naslednjih volitvah, tako da zdele govorit o neki popularnosti strank je popolnoma brezveze.
zamudnik
# 20.03.2017 ob 00:05
najbolj priljubljen politik v državi ostaja Borut Pahor. Sledita mu Violeta Bulc in Tanja Fajon. Dejan Židan ostaja četrti.

Kaj pa, če bi tole nehali spraševati, ker res nima niti smisla niti logike.
Sussudio
# 19.03.2017 ob 19:30
Vladoska
ne, Slovenci si zaslužimo da nam nekateri 70 let kradejo... in jih še kar naprej volimo. Sploh če nam ob vsakih naslednjih volitvah predlagajo novo lutko v ospredju...
dimmukomun
# 19.03.2017 ob 19:29
Žalostno.
Aja,ali misli kateri novinar kaj pritiskat na sodnijo,da slučajno ne bo zastaralo kaznivo dejanje gospoda Bavčarja,namreč.še je čaš.
Sussudio
# 19.03.2017 ob 19:29
Disfenocingul
a to kar so počeli levičarji pred letom 1991 bi sedaj rad pripisal nasprotnikom?
ikn1
# 19.03.2017 ob 20:38
Kdor v Sloveniji hoče delat je nor. A si misliš, da se ti j***š 24/7 s svojim biznisom zato, da te država cuza na vse mogoče načine potem pa prekanalizira tvoj denar takšnim "inštitutom" kot je kolega omenil zgoraj? V zameno pa pol še politično korektni sinčki in nečakinje dobijo udobne državne službice. Bruh.
veronikad
# 19.03.2017 ob 19:33
me prav zanima če gre kdaj ZL v vlado, glede na to da je tako lažje sedet cele dneve, brat mladino spramljat newsletter delavsko pankerske univerze in celo še nabirat dodatne politične točke z leporečnjem
ŠarliBebo
# 19.03.2017 ob 19:26
Trgovanje SMCja z SDS za ustavne sodnike in fikalni svet je bil še zdanji žebelj v krsto te stranke.
Celine
# 20.03.2017 ob 06:52
Janša na repu lestvice popularnih, stranka prva...vsi pa vpijejo Janša, Janša.. .skregano z logiko.
dbitls
# 19.03.2017 ob 19:46
Kako lahko še kdo da glas stranki SD, pa vsem, kar so člani te stranke storili Andreju Magajni??? Moraš biti res mentalno deformiran, ali pa podobno pokvarjen kot so liderji te stranke .....
qayxc
# 20.03.2017 ob 07:56
Zanimivo najbolj priljubljen politik in stranka, ki nas je pahnila v globoko krizo po anketah vodita, bravo sloveceljni!
Wasabi
# 19.03.2017 ob 20:10
Ko samo veš, da je pošteni tešovc Rotnik kandidiral na listi SLS takoj veš, za kakšno združbo to gre:) Bljak.
utegurovic
# 19.03.2017 ob 19:25
žalost je, ker itak nimaš kaj volit...
Bivši uporabnik
# 19.03.2017 ob 21:29
SMC je po SDS druga največja politična katastrofa bibličnih razsežnosti, ki je opustošila mat kurjo.
Partizan Miha
# 19.03.2017 ob 21:26
JANEZ BLOND, kaj pa ti veš koga jaz sovražim ? Jaz pa pravim, da ti sovražiš lasten narod, ker nas posiljuješ z nekom ki ne ve od kje mu 200 jurčlov premoženja.
Follow Me
# 19.03.2017 ob 20:42
Ma kličejo po telefonu vedno ene in iste :D
Virunum
# 19.03.2017 ob 22:20
Roko na srce... zapravili smo 3 leta... Morda bomo se eno... Vendar kmalul bo prisel cas, ko bo zdrizasta stranka SMC enkrat za vekomaj odsla v zgodovino... saj sploh se danes ni jasno, kaj je to za eno skropicalo od stranke in od kod so se vzeli vsi ti padalci... na zalost sami smo si dovolili, da so toliko ljudi nategnili na zadnjih skonstruiranih volitvah... Bil je to eden najvecih nategov v novejsi zgodovini Slovencev skupaj z bancno luknjo... upam, da se bomo iz tega kaj naucili... ce?
sab
# 19.03.2017 ob 22:14
Očitno imajo nekateri preveč denarja, da plačujejo te ankete, če bi ga z svojim delom zaslužili ga ne bi takole zapravljali.
Skippy
# 19.03.2017 ob 21:44
Ja, končno. Je že čas, da ljudje vidijo, da ni ničesar drugega kot prepovedi, novi davki in nove kazni. Takšne represije in brezglavega zapravljanja že dolgo ni zganjal nihče.
samogledam
# 19.03.2017 ob 21:33
pricakujem tudi anketo, koliko in katere nevladne organizacije prejemajo denar od milijarderja Sorosa ? bi zmogli ?
STANE
# 19.03.2017 ob 21:12
Janez Blond
Hvala za prijetno razvedrilo...ob vsakem tvojem komentarju se zabavam in se sprašujem,če ti to resno,ali je to vse skupaj samo hec in zafrkancija...tole o Janši mislim in njegovem kultu,poveličevanju in malikovanju....
ikn1
# 19.03.2017 ob 20:39
Ni čudno, da mladi, ki hočejo delat hodijo ven iz te sektaške Ponzijeve sheme, ki ji pravimo slovenska država.
felipesko
# 20.03.2017 ob 10:57
Enostavno
Slovenceljni ste res enkratni.Neponovljivi.SDS kakor prva....njen Edini vodja pa na repu lestvice......ja pa kaj se greste?
Vas ni nič sram?


Malo pa že....Ampak mi smo "podkovani".....Gledamo programske usmeritve.....ne nasedamo populizmu in všečnim posameznikom.....
Ne vem zakaj ni Tita več na lestvici
xes
# 19.03.2017 ob 21:43
Meni je pred prejšnjimi volitvami kristalna krogla napovedala zvišanje davkov in trošarin... žal mirčijeva vlada več kot izpolnjuje to napoved....
Partizan Miha
# 19.03.2017 ob 20:36
JANEZ BLOND
"Edini, ki lahko reši Slovenijo je SDS in najboljši politik vserh časov Janez Janša."

He he, enkrat si mi natipkal da nisi desničar, sedaj pa še tole, ejjejej. Drugače maš pa prav, z sestrično in nakokiranim podmnladkom v lepšo prihodnost !!
Wasabi
# 19.03.2017 ob 20:09
A pri SLS so zopet plačali, da so na menuju? Ne morejo skriti svojih povezav, preveč očitno je vse to.
karlo6
# 19.03.2017 ob 19:59
SD,ZL,DESUS , SMC te stranke nikoli več ne smejo prestopiti praga parlamenta,upam da je čim več ljudem to jasno.
borut-blas
# 19.03.2017 ob 19:56
glede na nesposobnost većine slovenske politike je zadnji čas da pridejo na oblast domobranci in dokažejo kako nesposobni so oni ...
klin se s klinom zbija , nesposobnost z nesposobnostjo
to je posebnost butal, butalca zamenjaš s tepanjcem in si zmagal
garmond
# 20.03.2017 ob 05:29
Kdo bo vodil naslednjo marionetno vlado v Sloveniji je popolnoma vseeno.
A še kdo res verjame, da smo samostojna in neodvisna država?
gesan
# 20.03.2017 ob 00:48
Ne verjetno!
Ne marajo janezeka, želijo si pa sds partije.
To je glih tak kot, da bi ne maral morske vode in plaže, hkrati pa hodil z veseljem na morje se sončit in plavat.
Kot, dabi ne maral bit mesojedec in sanjal krvavi steak.
V gostilni sedel cel dan in popival ter razlagal, da ne maram pijančkov, ki cel dan popivajo v gostilni.

No ja, ampak res, poznamo tudi takšne.
Skippy
# 20.03.2017 ob 00:36
SD pa je SMC na kvadrat. Ti zdajšnji SMC ekstremisti niso še nič ...

Problem Slovenije je v tem, da vso zakonodajo pišejo tisti, ki imajo popolnoma NIČ izkušenj iz delovanja gospodarstva, bank, financ itd.
camilion
# 19.03.2017 ob 22:58
Kdor bo naslednji mandat na oblasti ga je nasrkal. Vsi križi in težave, ki se vlečejo že vrsto let bo moral popraviti. Od zdravstva do gospodarstva. Pa naj se že enkrat moderniziramo, ne pa da se samo denar nepremišljeno razmetava in porablja. Pa povedat je treba nekaterim, da še druge regije obstajajo, ne samo Ljubljana. Smiselno se bi bilo lotiti nekega velikega projekta. Recimo ne vem zakaj se ne prenovi železniška infrastruktura. Ponekod vozijo še vlaki iz avstro-ogrske. Naj si pogledajo malo druge države kakšne vlaki tam vozijo. Da o stanju regionalnih cest sploh ne razglabljamo.
JJstyle
# 19.03.2017 ob 21:01
Kakor koli gledaš, je desnica v riti. Džabe je JJ-ju 25 sedežev, če bi jih desnica skupaj zbrala 36, levica pa 43 oz. z ZL 54. Edina varianta, da sestavi vlado, mu je poroka z desusom, ampak v tej sestavi bi bil Erjavec capo di banda.
reorah
# 19.03.2017 ob 20:55
SDS že dolgo na vrhu, Janez Janša že dolgo na repu... :)
Tugomer1000
# 19.03.2017 ob 19:14
Trend ostaja, da desnica ne more sestaviti koalicije, kar odraža stanje v sovenski družbi,
pa gotovo bo tudi Jelinčič na naslednjih volitvah prišel v parlament, ker se je pojavil že po dolgem času v nekaterih novejših anketah.
felipesko
# 20.03.2017 ob 13:59
Enostavno
felipesko
Ne vem zakaj ni Tita več na lestvici

Zato ker so se ga 1991 odrekli tukaj.Peterle je lastnoročno nesel ven iz Skupščine sliko Predsednika Tita.
Zdaj je EU poslanec.
Zdaj so vsi EU-NATO podporniki.


Peterle in podobni junaki imajo še danes probleme s Titom in preteklostjo,saj se venomer vračajo k tej temi in jočejo nad krivicami,ki so se nam dogajale.....
Ob vseh naših opevanih revežih je mogoče Pučnik imel probleme z prejšnjo oblastjo,sicer pa je tudi on bil v komunistični partiji,kot vsi današnji kruhoborci......,ostali problemov niso imeli,ker so bili zlizani z partijo,kot so danes z strankami.
Zase so poskrbeli v prejšnjem sistemu,še boljše pa v današnjem,ki so ga kreirali sami....
Večina itak ne bi videla bivše zvezne vlade v BG in bi bili lokalni potrčki po raznih republiških luknjah,ker kapacitete itak niso imeli in je tudi nimajo......
Že vodenje občin je bilo prezahtevno,zato so jih pomnožili z trikratnikom,da o državi raje ne govorim oz imamo itak rezultate na dlani....
Katalena
# 20.03.2017 ob 06:09
Niti ena stranka si ne zasluzi glasa....sami goljufi politicni...
Kazalo