Prvi mož Patrie je izrazil upanje, da bo do novegha leta jasno, pri čem so. Foto: MMC RTV SLO
Prvi mož Patrie je izrazil upanje, da bo do novegha leta jasno, pri čem so. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Jormo Wiitakorpijem

Sam je sicer o tem trdno prepričan. Poudarja tudi, da imajo v podjetju protikorupcijski program, obenem pa upa, da se ga držijo tudi partnerjiu Patrie. Kljub aferi pa dodaja, da je 280 milijonov evrov vredna pogodba za zdaj še varna.

Iskali izkušenega partnerja
Znano je že, da je bil zoper avstrijskega poslovneža Wolfganga Riedla, Patriinega poslovnega partnerja, izdan priporni nalog, ker naj bi prav njegovo podjetje nakazalo nekaj milijonov evrov Walterju Wolfu. Wiitakorpi je razložil, da so pogodbo z Riedlom sklenili, ker je njegovo podjetje že imelo izkušnje s poslovanjem v Sloveniji.

Je že nastala kakšna škoda?
Ker je od izbruha afere že tri mesece, je ob tem verjetno nastala tudi kakšna škoda, a je prvi mož Patrie točneje ne pozna. A ve, da bo afera prizadela njihov ugled, kar je eden najpomembenjših dejavnikov v tem poslu. Prav zato so takoj pripravljeni kaj popraviti, če bi bilo treba.

Jorma Wiitakorpi je še napovedal, da bodo v prihodnosti doslednejši in previdnejši in da bodo morali zaposlene in partnerje obveščati, kako se dela v Patrii.

Konkretnejše odgovore na vprašanja, kaj je šlo narobe, Wiitakorpi pričakuje do novega leta.

Pogovor z Jormo Wiitakorpijem