Organizatorji udeležence pozivajo, naj prinesejo državne simbole. Foto: Facebook
Organizatorji udeležence pozivajo, naj prinesejo državne simbole. Foto: Facebook


"Ker naši politiki še vedno ne razumejo naših zahtev oziroma jih ne želijo razumeti, bomo tokrat pripravili še večji protest s še večjo udeležbo in enotnimi zahtevami," so zapisali. Središče dogajanja bo po napovedih anonimnih organizatorjev v Ljubljani, kjer se bodo protestniki ob 16.30 zbrali na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Udeležence pozivajo, da s seboj prinesejo transparente in glasne pripomočke pa tudi državne simbole, kot sta zastava in grb. "Tako bomo pokazali, da nam ne gre ne za leve ne za desne, temveč le za Slovenijo, ki je trajna last državljank in državljanov te države," pojasnjujejo.
Tiste, ki nimajo možnosti priti v Ljubljano, pa organizatorji pozivajo, naj se sami organizirajo tudi v drugih krajih, in sicer z enotno zahtevo po odstopu vlade in vse politične elite. Udeležence protesta pozivajo k mirnim demonstracijam in jih prosijo, naj se distancirajo od podpihovanja sovražnosti proti policiji in uničevanja družbene lastnine. Prosijo jih tudi, da se ob morebitnih izgredih umaknejo od oseb, ki so vpletene v nasilje, in upoštevajo navodila policije.
Dogodek, ki so ga objavile različne skupine na Facebooku, je ustvarila skupina Kričač. Ob tem so zapisali, da so stališča skupine jasna; nasprotujejo nasilju, usmerjenemu proti policiji, kršenju javnega reda in miru ter uničevanju objektov ali kakršni koli uporabi pirotehničnih sredstev.