Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak meni, da bi bila ista koalicija z novim mandatarjem mogoča in dobra rešitev. Foto: BoBo
Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak meni, da bi bila ista koalicija z novim mandatarjem mogoča in dobra rešitev. Foto: BoBo
Kmalu spet predčasne volitve?

Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak je zavrnila navedbo, da njena stranka brezkompromisno podpira predsednika Janeza Janšo, saj na podlagi poročila Komisije za preprečevanje korupcije dvomi o pravilnosti in moralnosti delovanja tako Janše kot tudi Jankovića.

"A ker je bilo v preteklosti veliko različnih poskusov, kako to vlado, predvsem pa Janšo, spraviti s položaja v stranki, nismo povsem prepričani, da je poročilo komisije korektno," je še dejala Novakova in dodala, da bi razpad koalicije Sloveniji povzročil škodo, ki "se bo merila v stotinah milijonov", saj se bo po njenem mnenju zvišala obrestna mera, tuji vlagatelji bodo "spet šli drugam, čeprav so se že kazali pozitivni premiki", ne nazadnje pa bi nestabilnost države po mnenju Novakove tudi povzročila odpovedi turističnih potovanj v državo.

Zato bodo v NSi-ju skušali rešitev težave poiskati znotraj koalicije, k čemur pozivajo tudi druge stranke. Možnost ohranitve koalicije z drugim mandatarjem je po mnenju Novakove dobra rešitev, ki pa je v rokah SDS-a in njegovega predsednika Janeza Janše.

V NSi-ju zato menijo, da mora vlada delati naprej, in upajo, da bodo organi pregona v primeru poročila protikorupcijske komisije nemudoma ukrepali in dokazali krivdo oziroma ovrgli obtožbe.

Kmalu spet predčasne volitve?