Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Cesta je v zelo slabem stanju, imamo razne pogreze. V načrtu imamo konkretno sanacijo cestne površine, nove talne označbe, prenovo prometne signalizacije, tako da bo res celovita sanacija," je za Radio Slovenija povedal Aleš Mihelič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo.

Pri prenovi gre zgolj za obnovo cestišča na omenjenem odseku, ne pa tudi spremembe ali nadgradnjo infrastrukture. Naložba znaša dobrih 1,2 milijona evrov, gre pa za pas v dolžini dobrih dveh kilometrov.

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili bodo tudi obstoječo prometno signalizacijo in izvedli debeloslojne talne zaznambe.

Obnovo cestišča je Direkcija za infrastrukturo razdelila v več faz, tako da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču.

Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu kot niša znotraj gradbišča, so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste.

Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče.

Dela v območju križišč potekala izključno med konci tedna oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše. Delna oziroma polovična zapora ceste je načrtovana od danes naprej. Gradbena dela bodo predvidoma končana v novembru.

Obnova dela Celovške ceste v Ljubljani