Pezdirjeva žena je zaposlena na ministrstvu za finance. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
Pezdirjeva žena je zaposlena na ministrstvu za finance. Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar

"Komisija primera še ne obravnava, saj še ni bila preverjena verodostojnost in utemeljenost prijave. Vsaka prijava mora namreč najprej skozi sito osnovne preverbe navedb oziroma dejstev. Komisija mora torej v prvi fazi ugotoviti, ali zadeva glede na določbe zakona o integriteti in preprečevanju korupcije spada pod njeno pristojnost in šele na osnovi prvotne ocene navedb sprejme odločitev, ali bo zadevo (sploh) sprejela v obravnavo ali ne. Če sta izpolnjena oba pogoja, prične s preiskavo," so za finance.si sporočili iz komisije.

V oddaji TV Slovenija Pogledi je Rado Pezdir glede zaposlitve svoje žene Ane Jevšek Pezdir na finančnem ministrstvu dejal: "Vsak mora od nečesa živeti, Kljub prijavi tega primera na komisijo za preprečevanje korupcije mi ne bodo vzeli kredibilnosti. Ta prijava me v bistvu veseli, ker bo eno zgodbo uspela dokončati. Nič me ne skrbi. Smešno mi je."

Prijava, ki jo je komisija pod vodstvom Gorana Klemenčiča prejela glede Pezdirja, naj ne bi vsebovala zgolj zaposlitve Pezdirjeve žene na ministrstvu za finance. "Tega vam ne morem komentirati," nam je povedala Polona Osrajnik iz službe za odnose z javnostmi KPK.

Šušteršič: Njena zaposlitev dobra odločitev
Za Finance je minister Šušteršič med drugim dejal: "V zadnjem času se dviguje veliko prahu v javnosti glede zaposlitve Ane Jevšek Pezdir v mojem kabinetu. Vsak minister si lahko po lastni presoji sam izbira najožjo ekipo ljudi, ki jim zaupa. /.../ Poznam njeno delo in sposobnosti, ki jih je pokazala pri sodelovanju v stranki, na ministrstvu se bo ukvarjala predvsem z usklajevanjem reform z drugimi ministrstvi, ljudi za to prej na našem ministrstvu ni bilo zaposlenih. Menim, da je njena zaposlitev dobra odločitev, saj potrebujem v svoji ekipi sposobne ljudi."

Rado Pezdir je sicer pred dnevi s kolumnama Kako so me hoteli podkupiti in kako se jim bo to krvavo maščevalo in Ustavimo sezono polnih kufrov! opisal domnevne načine izvajanja koruptivnih dejanj v Sloveniji.