Prioriteta nove stranke bodo prihodnje parlamentarne volitve, je sporočil vodja združenja Matej Lahovnik. Foto: RTV SLO
Prioriteta nove stranke bodo prihodnje parlamentarne volitve, je sporočil vodja združenja Matej Lahovnik. Foto: RTV SLO

Združenje se je uradno registriralo, preselilo v nove prostore in vzpostavilo spletno stran, trenutno največji izziv pa je jesensko preoblikovanje v politično stranko, v katero želijo pritegniti predvsem ljudi, ki v politiko vstopajo prvič. Vodja združenja Matej Lahovnik je prepričan, da so z novimi temami vnesli prepih v politični prostor, pohvalil pa je tudi zanimanje številnih izobraženih kadrov za njihov projekt.

Združenju sedmih poslancev državnega zbora so se pred kratkim pridružili nekateri vidnejši posamezniki v slovenski politiki, med njimi Gregor Golobič, Roman Jakič, Andrej Rus in predsednik Gibanja za pravičnost in razvoj Stane Pejovnik. V združenju, ki trenutno šteje 900 članov, naj bi bilo veliko visoko izobraženih kadrov, tudi magistrov in doktorjev.

Prve posvete o vsebini, ki se ji bodo posvečali, bodo opravili prihodnji teden. Člani nepovezane poslanske skupine so že pred časom napovedali, da bodo v ospredje postavljali nove, sveže ideje, ki bodo presegale dozdajšnjo blokovsko delitev. Po navedbah Dnevnika naj bi program stranke poleg Gregorja Golobiča sooblikoval tudi Slavoj Žižek.

V združenju še niso želeli spregovoriti o kandidatih za predsednika stranke.