Foto:
Foto:
Joga podaljšuje mladost.
S čebulo v boj proti mačku.

Da pri fizični aktivnosti ne bi zmanjkalo energije, podkrbite, da boste pri vsakem obroku hrane zaužili beljakovinski napitek. Prav tako je priporočljivo, da se izogibate prečiščenemu sladkorju, gaziranim osvežilnim pijačam, kavi, alkoholu, konzervirani in ocvrti hrani.

Da bi preprečili izsušitev organizma, je pomembno tudi, da zaužijemo dovolj tekočine (vsaj 6 kozarcev vode dnevno, še bolje pa je, če hkrati s tekočino zaužijemo tudi vitamine in minerale). Če kombinirate vitaminske in beljakovinske napitke, se mišična aktivnost še poveča, saj vitamini povečajo izkoristek beljakovin za izgradnjo mišične mase. Pomagajo nam oblikovati naše telo in ohranjati zdravje.

Za odpornost organizma je optimalna redna, vendar ne pretirana telesna dejavnost z izčrpavajočimi treningi do roba zmogljivosti in vzdržljivosti. Bolj smiselno kot pretiravanje s treningi je kombiniranje zdrave prehrane in telesne dejavnosti. Pitje beljakovinskih napitkov ter posameznih aminokislin pred in po treningu pomaga izkoriščati energijo iz maščobnih zalog in poveča mišično delovanje.

Joga za večno mladost
Vsak od nas si želi ostati mlad. Vsaj po videzu. Edini naravni način, da to dosežete do določene mere, je joga.
Učinke upočasnitve staranja doseže tako, da se spopade z vsakim posameznim vidikom staranja človeškega telesa posebej. Joga lahko odloži menopavzo, hrani tkiva obraza in kože, okrepi pa tudi živčni sistem.

Zavarujte se pred mrazom in vetrom
Poleg mraza je velik krivec za izsušitev kože tudi veter. Pozimi jo je treba negovati z mastnimi in hranilnimi kremami, saj je koža izpostavljena vremenskim vplivom in zato hitro izgubi svojo vlažnost. Podobno se dogaja tudi poleti, le da je takrat vzrok sonce.

Kopel za lepšo kožo
Preden si privoščite kopel, je priporočljivo očistiti obraz. Tako boste odstranili vse mrtve celice in na dan bo prišla sveža, bleščeča koža. Med umivanjem masirajte obraz tako, da ga s prsti nategujete od spodaj navzgor. Z vsakodnevno nego se boste brez težav izognili aknam in mozoljem. Vaša koža pa bo videti negovana.

Žajbelj za vneto grlo
Žajbelj je čudovit za preprečevanje ali zdravljenje vnetega grla. Uživate ga lahko vsak dan, saj izboljšuje imunski sistem. Za grgranje ali izpiranje ustne votline in čiščenje nosnih votlin naj vre 10 minut. Za samo uživanje pa mora vreti točno 3 minute, nato ga precedite, ker drugače začne izločati sestavine, ki za uživanje niso priporočljive.

Čebula proti mačku
Po nočni zabavi se človeku redko zgodi, da se zjutraj zbudi čil in zdrav. Še težje je vstati, če ste zaužili preveč alkohola. Pri vračanju v normalno stanje pomaga surova čebula. Kljub slabemu zadahu priporočamo, da je pojeste čim več. Ne pijte drugega kot vodo.

Zrezki naj bodo majhni
Pazite, da bo vsak vaš glavni obrok vseboval sveže kuhano zelenjavo, sadje in jedi iz neoluščenih žit ali stročnic. Obrok mesa omejite na majhen zrezek. Primerno ravnotežje hranil dosežete tako, da meso pokriva petino krožnika, priloga (krompir, testenine ipd.) dve petini in prikuha (kuhana zelenjava) dve petini krožnika. Zraven sodita še solata ter košček polnozrnatega ali črnega kruha.