Radovan Žerjav meni, da so bile Brščičeve izjave napad na SLS. Foto: BoBo
Radovan Žerjav meni, da so bile Brščičeve izjave napad na SLS. Foto: BoBo
Brščič povzročil trenja v koaliciji

SLS ob tem poziva Bernarda Brščiča, naj si malo pogleda zgodovinska dejstva o tem, kdo je bil zraven pri slovenski pomladi in demokratizaciji Slovenije in kdo ne, preden o tem govori v javnosti. Brščič je namreč v četrtek v soočenju na TV Slovenija, kjer je nastopil kot podpornik kandidata SDS-a in NSi-ja Milana Zvera, dejal, da SLS ni pomladna stranka.

Predsednik SLS-a Radovan Žerjav pravi, da Brščiču teh besed ni bilo treba izreči in da razume takšno "predalčkanje o pomladnosti ali nepomladnosti SLS-a" kot oster napad znotraj koalicije na SLS. Ob tem v stranki pozivajo volilne štabe, da ne uporabljajo slikovnih, avdio- in videogradiv s predstavniki stranke v svojih promocijskih gradivih.

V četrtek je bil namreč uporabljen videoposnetek s predsednikom SLS-a v samopredstavitvenem spotu kandidata Danila Türka z dogodka Dnevi slovenskega turizma v Radencih, kjer je Žerjav sodeloval kot pristojni minister in pokrovitelj enega izmed dogodkov. To potezo SLS označuje kot grobo zlorabo podobe in imena stranke z manipulativnimi nameni prepričevanja volivcev, od česar se popolnoma distancirajo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Brščič povzročil trenja v koaliciji