Nogometaši Interja so šestič v zgodovini dvignili italijanski superpokal. Foto: Reuters
Nogometaši Interja so šestič v zgodovini dvignili italijanski superpokal. Foto: Reuters

Milančani so bili v uvodnem delu boljši tekmec, v 7. minuti je po predložku iz kota zapretil Stefan de Vrij, kmalu zatem je zapretil še Lautaro Martinez, a je ostalo pri 0:0. Črno-modri so v 11. minuti po rokoborbi v kazenskem prostoru zahtevali še najstrožjo kazen, a je glavni sodnik Daniele Doveri le zamahnil z roko.

Weston McKennie je takole premagal Samirja Handanovića. Foto: EPA
Weston McKennie je takole premagal Samirja Handanovića. Foto: EPA

Inter je bolj ali manj nadzoroval potek tekme, črno-modri so bili tudi podjetnejši, nato pa je v 25. minuti sledila hladna prha. S strani je žogo pred vrata poslal Alvaro Morata, Weston McKennie pa jo je z glavo poslal v zgornji levi kot vrat Samirja Handanovića. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je bil povsem nemočen. Dve minuti pozneje je zvito poskusil še Manuel Locatelli, a je Handanović tokrat strel ubranil.

Po dobri uri igre, natančneje v 34. minuti, pa je sledilo izenačenje. Juventusov branilec Mattia De Sciglio je storil prekršek za najstrožjo kazen, Doveri je pokazal na belo točko, s katere je v zgornji levi kot za 1:1 suvereno zadel Lautaro. Inter bi lahko povsem v izdihljajih prvega polčasa uprizoril celo preobrat, a je Juventusova obramba v zadnjem trenutku preprečila zadetek Ivanu Perišiću.

Lautaro Martinez je z bele točke izenačil izid na 1:1. Foto: EPA
Lautaro Martinez je z bele točke izenačil izid na 1:1. Foto: EPA

Že na uvodu drugega polčasa je z roba kazenskega prostora silovito sprožil Federico Bernardeschi, a je žoga zletela malce čez prečko. Na drugi strani je po slabi uri igre Juventusov vratar Mattia Perin fantastično ubranil poskus Denzela Dumfriesa z glavo.

Alexis Sanchez je v 120. minuti finala superpokala odločil zmagovalca. Foto: Reuters
Alexis Sanchez je v 120. minuti finala superpokala odločil zmagovalca. Foto: Reuters

Igra se je nato precej umirila, Inter je zagospodaril na sredini igrišča, a kakšnih večjih priložnosti si mu ni uspelo več priigrati. Juventus je v obrambi igral zbrano in odločno, brez večjih težav je izid ohranil izenačen. Mreži sta obmirovali tudi po štirih minutah sodnikovega dodatka.

V podaljšku nobena od ekip ni posebej briljirala, še najlepšo priložnost je zapravil Interjev rezervist Alexis Sanchez, ki je v 75. minuti zamenjal Lautara. Čilenec je v 96. minuti po predložku iz kota z glavo sprožil mimo gola. Ko je že kazalo, da se utegne tekma prevesiti v izvajanje 11-metrovk, pa je v polno zadel – Alexis Sanchez! Po kaosu v kazenskem prostoru se je žoga odbila do njega, brez večjih težav jo je strpal v mrežo za veliko zmago.

To je za Inter šesti superpokal, prvi po letu 2010. Predtem so bili v tem tekmovanju najboljši še v letih 1989, 2005, 2006 in 2008.

Italijanski superpokal, finale

INTER - Juventus *2:1 (1:1)
L. Martinez 35., A. Sanchez 120.; McKennie 25.
* - po podaljšku

Inter Milano: Handanović, Škriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries (89./Darmian), Barella (89./Vidal), Brozović, Calhanoglu, Perišić (100./Dimarco), Džeko (76./Correa), L. Martinez (75./A. Sanchez).

Juventus: Perin, De Sciglio, Rugani, Chiellini, Sandro, Bernardeschi (79./Arthur), Locatelli (91./Bentancur), Rabiot, McKennie, Kuluševski (74./Dybala), Morata (88./Kean).

Sodnik: Daniele Doveri