Skok čez plot je Imeja Udoko drago stal. Foto: AP
Skok čez plot je Imeja Udoko drago stal. Foto: AP

Pri rekorderju po številu naslovov, s katerim je Udoka ob koncu svoje prve sezone kot glavni trener osvojil naslov podprvaka, so kot razlog navedli kršitev internih pravil. Odločitev o prihodnosti 45-letnega trenerja bomo sprejeli pozneje, so pri Bostonu sporočili v izjavi za javnost.

Razlog za suspenz je intimno razmerje z eno od uslužbenk kluba. Četudi je šlo za sporazumno razmerje pri obeh straneh, ni bilo v skladu s klubskim kodeksom. Udoka je sicer že od leta 2010 v razmerju z igralko Nio Long, s katero pa nista poročena. Imata otroka, ki se je rodil leta 2011.

Kazen, ki je ena najstrožjih za glavnega trenerja Lige NBA v zgodovini, je prišla teden dni pred začetkom priprav Bostona na novo sezono.

"Želim se opravičiti igralcem, navijačem, celotni organizaciji Celtics in svoji družini, ker sem jih razočaral. Žal mi je, da sem ekipo spravil v težek položaj in sprejemam odločitev kluba. Iz spoštovanja do vseh vpletenih ne bom imel drugih komentarjev," je za Espn povedal Udoka.

Za zdaj še ni jasno, kdo bo pri Bostonu prevzel njegov položaj glavnega trenerja. Prvi favorit je njegov pomočnik Joe Mazzulla.

Po povprečni igralski karieri je Udoka najprej delal kot pomočnik trenerja pri San Antoniu, Philadelphii in Brooklynu, lanska sezona pa je bila njegova prva v vlogi glavnega trenerja, ko je sedel na klop Bostona. Svoje delo je opravil odlično in Kelte popeljal vse do velikega finala Lige NBA, kjer so nato izgubili proti Golden State Warrriors.