Foto:
Foto:

Težko je, ko padeš v blato in se skušaš izkopati iz njega čim čistejši. Diskreditiranje ljudi, ki delamo v tenisu, je eden izmed načinov, da se opereš. S tem Aljaž opravičuje svoje dejanje, da bo vzel britanski potni list.

Leta 2013 sem se na Odprtem prvenstvu Avstralije, teden dni pred dvobojem reprezentance s Poljsko, pogovarjal z njim in ga povabil v ekipo. Dobil sem zagotovilo, da bo nastopil. Dan pred odhodom na Poljsko je prišel na novinarsko konferenco, na kateri je govoril, da bo igral, nekaj ur po tem pa je javil, da se je odločil, da ne bo nastopil. Če je že takrat zaradi zamer z dvoboja z Dansko v Velenju igral neko igro, potem lahko samo rečem, da jo je igral zelo, zelo slabo.

Aljaž zdaj trdi, da je imel v reprezentanci slabe odnose, da sva se mu s pomočnikom Žigo Janškovcem posmehovala, da ni imel nikoli občutka, da je v reprezentanci zaželen. Do leta 2012 oziroma njegovega zadnjega nastopa v ekipi se je Aljaž vedno udeleževal tudi večerje ob koncu leta, ki sva jo organizirala midva z Janškovcem, in ne teniška zveza. Sam se ne udeležujem druženja z ljudmi, ki se mi posmehujejo, oziroma ne silim v družbo, v kateri se ne počutim dobro.
Kapetan moške teniške reprezentance Blaž Trupej je odgovoril Aljažu Bedenetu, ki se je odločil, da bo vzel britansko državljanstvo. Trupeja je označil za glavnega krivca, da se Sloveniji ni uspelo prebiti v svetovno skupino Davisovega pokala. Kapetan je zdaj predstavil svoj del zgodbe, Ekipa.