Denis Čerišev je Rus, ki najbolje pozna Špance in bo prvi adut za morebitni podvig gostiteljev svetovnega prvenstva. Foto: EPA
Denis Čerišev je Rus, ki najbolje pozna Špance in bo prvi adut za morebitni podvig gostiteljev svetovnega prvenstva. Foto: EPA

Četudi je moja osebnost ruska, precej hladno-zadržana, je moje vedenje špansko, saj zelo rad govorim z ljudmi.

Na nedeljskem obračunu osmine finala med gostiteljico Rusijo in favorizirano Španijo bo v najbolj nenavadnem položaju novopečeni domači zvezdnik Denis Čerišev, ki je ravno zaradi svoje španskosti do začetka SP-ja zbral le 11 nastopov za zbornajo komando, v kateri je edini pravi legionar.

Dan pred tekmo je moral 27-letni igralec Villarreala, ki je nogometno odrasel pri Realu Madrid, kjer pa tudi zaradi kopice poškodb ni dočakal prave priložnosti, zanikati tudi močne obtožbe, ki naj bi jih izrekel njegov oče. Dmitrij Čerišev je vzrok, zakaj se je Denis kot 6-letnik znašel v Španiji in tam ostal. Zdaj pa naj bi v intervjuju dejal, da je sin Denis med pripravami na domači SP z injekcijami prejemal rastni hormon.

"Ne vem, od kod novinarju to. Mogoče ni razumel očeta, mogoče ni razumel, o čem je govoril. Nikoli nisem uporabil prepovedanih sredstev," je na petkovi novinarski konferenci, dva dneva pred tekmo s Španijo, moral pojasnevati Čerišev, strelec treh golov in še avtogola na turnirju.