Erik Spoelstra in Goran Dragić se borita, da bi Heat popeljala do končnice, kjer pa bi jih na 8. mestu nato čakala naloga nemogoče - Milwaukee. Foto: AP
Erik Spoelstra in Goran Dragić se borita, da bi Heat popeljala do končnice, kjer pa bi jih na 8. mestu nato čakala naloga nemogoče - Milwaukee. Foto: AP

Trener Miamija Erik Spoelstra o posebnem slovenskem večeru, ko sta se prvič v Ligi NBA soočila Goran Dragić in Luka Dončić. Slovenski vodja Heata je ukradel šov verjetno najboljšemu novincu sezone 2018/19 in prišel do drugega trojnega dvojčka, predvsem pa s pomembno zmago dvignil Vročico na 8. mesto Vzhoda, ki kot zadnje še vodi v končnico. Tudi sam Spoelstra je bil prevzet nad slovenskimi navijači in je prišel po tekmi še enkrat na parket, da je pozdravil in si ogledal dva tisoč Slovencev na tribunah AAArene v Miamiju.

"Že nekaj ur pred tekmo sem opazil, da bo to nekaj posebnega za Gorana. Počaščen je bil, da je v Miami prišlo toliko Slovencev. Danes je bil res njegov večer, privoščim mu ga iz srca," je bil navdušen tudi Dwyane Wade, ki končuje kariero v ligi NBA, zato si ob koncu skoraj vsake tekme izmenja dres z enim od nasprotnih igralcev.

Sorodna novica Hvaležni Gogi še sam vodil navijanje: "Kdor ne skače, ni Sloven'c"

"To je bil divji večer. Res divji. Lepo je bilo gledati, kako motivirana sta bila Dragić in Dončić. Liga NBA je resnično globalna zadeva in upam, da bomo v prihodnosti priče še kakšnim takšnim večerom," tudi trener Dallasa Rick Carlisle ni mogel mimo vzdušja v dvorani.

"Dvorana je bila pod visoko napetostjo zaradi teh dveh fantov. Oba sta junaka. Igrala sta odlično; Dragić je imel trojnega dvojčka, Dončić pa mu je vedno blizu," se je glavne teme pogovora dotaknil tudi Dirk Nowitzki, ki je zadnjič igral v Miamiju.