Hewitt je trenutno neizvršna predsednica Vise Europe, britanske verige restavracij The Restaurant Group in modne verige White Stuff.

Leta 2011 je za svoje delo v gospodarstvu prejela red britanskega imperija, Kate Tinsley, neodvisna neizvršna direktorica FA-ja in predsednica izbirne komisije, pa jo je opisala kot "odlično kandidatko". Tinsley je dodala, da je Hewitt takoj pokazala svojo strast in zmožnost pozitivnega vpliva na smer delovanja zveze.

"Že od mladih let imam rada nogomet in zelo sem vznemirjena, da bom lahko sooblikovala prihodnost nečesa, ki številnim toliko pomeni. Kot so pokazali dogodki zadnjih mesecev, je to pomemben trenutek za angleški nogomet," je ob nominaciji dejala Hewitt.

Svet FA-ja bo novo predsednico uradno potrdil na naslednjem zasedanju 22. julija. Novo funkcijo bo uradno prevzela naslednjega januarja. Do takrat pa bo dolžnosti predsednika opravljal Peter McCormick, začasni predsednik zveze po Clarkovem odstopu.

Clarke je z mesta predsednika odstopil, potem ko je na seji britanskega parlamentarnega odbora za kulturo, medije in šport uporabil izraz z rasistično konotacijo.