Luka Dončić bo najbrž izpustil še četrto zaporedno tekmo Dallasa, ki brez Slovenca ni bil kos dvema izmed najboljših ekip lige, Phoenixu in LA Clippersom. Foto: Reuters
Luka Dončić bo najbrž izpustil še četrto zaporedno tekmo Dallasa, ki brez Slovenca ni bil kos dvema izmed najboljših ekip lige, Phoenixu in LA Clippersom. Foto: Reuters

Trening na prosti dan in dan pred drugo zaporedno tekmo z LA Clippersi v Staples Centru se je za Dallas že zaključeval, trener Jason Kidd pa je podajal odgovore medijem. Kidd je tako že dejal o Dončiću, da je po opravljenem treningu nared za vrnitev po treh izpuščenih tekmah.

S povitim kolenom nazaj na avtobus

"Na treningu je lahko počel vse. Videti je bil dobro," je poudaril trener Dallasa, a nekaj trenutkov zatem se je zaslišalo kričanje Luke Dončića, poroča Dallas Morning News. Trening je glavni igralec Mavsov nato zapustil s pomočjo strokovnega osebja in Bobana Marjanovića, pri čemer je šel na avtobus z obilno ovitim kolenom in ledom, ki ga je hladil.

Trije porazi Mavsov brez Dončića

Luka Dončić se je poškodoval 15. novembra ob zaključku tekme z Denverjem, ko je na njegovo nogo nerodno padel Austin Rivers. Dallas je poročal, da gre za zvin levega kolena in gležnja, zaradi česar je nato član najboljše peterke Lige NBA za preteklo sezono izpustil obe tekmi z razigranim Phoenixom in tudi nedeljski prvi dvoboj z LA Clippersi.

Nazadnje je sicer opravil celotno ogrevanje, a so se vodilni odločili, da mu še ne prižgejo zelene luči. Teksašani so sicer izgubili vse omenjene tri tekme, s čimer so zdrsnili na 5. mesto Zahoda.

Pričakovalo se je, da se bo LD77 vrnil v noči na sredo, ko Dallas drugič zapored igra pri Clippersih, a sodeč po slišanem in videnem po koncu treninga je Dončićevo igranje nocoj malo verjetno.


TEKME 23. NOVEMBRA

NEW YORK ‒ LA LAKERS
DETROIT ‒ MIAMI
PORTLAND ‒ DENVER
LA CLIPPERS ‒ DALLAS (ob 4.30)