Dragan Stojković - Piksi je bil izvrsten nogometaš. Foto: EPA
Dragan Stojković - Piksi je bil izvrsten nogometaš. Foto: EPA

"Da, selektor Srbije bom," je 55-letni Piksi na kratko potrdil novico za srbski B92. Reprezentanco Srbije bo vodil v boju za svetovno prvenstvo v Katarju in za prihodnje evropsko prvenstvo.

Težava glede imenovanja Stojkovića kot naslednika Ljubiše Tumbakovića – odpustili so ga 15. decembra lani, ker se ekipi pod njegovo taktirko ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo – je nastala, ker je imel še vedno pogodbo s kitajsko ekipo Guangzhou City, ampak na koncu se jim je uspelo dogovoriti o prenehanju sodelovanja.

Na drugi strani pa je Stojković dosegel dogovor o sodelovanju z Nogometno zvezo Srbije, kar je srbskim novinarjem sporočil prvi mož FSS-ja Marko Pantelić: "Tehnične podrobnosti pogodbe moramo še doreči, prihodnji teden pa bo še njegova uradna predstavitev."

Nekdanji nogometni zvezdnik Stojković je igral še za Radnički Niš, Marseille, Verono in Nagoyo, na 84 tekmah pa je oblekel modri dres nekdanje Jugoslavije. Kot trener je vodil kitajski Guangzhou City in japonsko Nagoyo, kjer je sicer končal igralsko pot.