Deni Kožul. Foto: MMC RTV SLO
Deni Kožul. Foto: MMC RTV SLO

V prvem krogu sta ugnala švedsko navezo Kristian Karlsson/Christina Källberg s 3:1 (-6, 9, 6, 8). Prvi predtekmovalni dvoboj je v bavarski prestolnici dobila tudi Ana Tofant v konkurenci posameznic.

Za preboj med osem najboljših mešanih dvojic se bosta Kožul in Stražarjeva ob 13.40 pomerila z madžarsko dvojico Nandor Ecseki in Dora Madarasz. V primeru zmage ju četrtfinalni obračun čaka že danes ob 19.40.

V soboto je omenjena dvojica uspešno opravila predtekmovalni del, ko je s 3:0 v nizih slavila proti mešani moldavsko-hrvaški navezi Andrei Putuntica/Hana Arapović. Že v soboto sta v predtekmovanju izpadla Peter Hribar in Ana Tofant. S 3:1 v nizih sta bila boljša Grka Konstantinos Konstantinopulos in Elisavet Terpu.

V moških dvojicah sta v soboto v glavni del tekmovanja napredovala Hribar in Tilen Cvetko z zmago s 3:0 proti Bolgaroma Petji Krastevu in Teodorju Aleksandrovu. Prvi krogu ju čaka v torek, ko se bosta v šestnajstini finala pomerila proti belgijski navezi Lambiet/Allegro. Darko Jorgić in Čeh Tomaš Polansky bosta igrala proti Srbu Levajacu in Moldavcu Putuntici.

Danes je v dvorani Rudija Sedlmayerja v predtekmovalni skupini 20 nastopila tudi Ana Tofant med posameznicami. Pomerila se je s Ciprčanko Foteini Meletie in jo premagala s 3:0 (8, 6, 6). Za glavni del tekmovanja jo čaka še obračun proti Slovakinji Nikoleti Puchovanova.

Sara Tokić bo v predtekmovalni skupini 1 igrala proti 31-letni Avstrijki Amelie Solja in svoji vrstnici, Portugalki Matilde Pinto (332.). Najtežja tekmica za aktualno državno prvakinjo Katarino Stražar za uvrstitev na glavni turnirja bo 30-letna Bolgarka Polina Trifonova, v skupini 17 bo še Latvijka Sabina Musajeva.

Dvoboja v predtekmovalnih skupinah v moški konkurenci danes čakata tudi Cvetka in Kožula. Prvi se bo v okviru skupine 17 ob 15.55 pomeril z Belgijcem Adrienom Rassenfossejem, drugi pa kot nosilec ob 16.30 z Dancem Martinom Buchom Andersenom v skupini 15. Peter Hribar bo predtekmovalni del v skupini 5 začel v ponedeljek. Jorgić je neposredno uvrščen v glavni del.