Darko Jorgić je izmed Evropejcev drugi na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je izmed Evropejcev drugi na svetovni lestvici. Foto: www.alesfevzer.com

V bavarski prestolnici bodo še Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Ana Tofant, Katarina Stražar in Sara Tokić. Turnir se bo začel v soboto.

Evropska prvenstva na Televiziji Slovenija!

Evropska prvenstva v atletiki, kolesarstvu, gimnastiki, namiznem tenisu, odbojki na mivki, športnem plezanju, kajak-kanuju na mirnih vodah, veslanju, triatlonu in plavanju bodo potekala od 11. do 21. avgusta v Münchnu in Rimu (samo plavanje). Prenosi bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Nobena skrivnost ni, da je Jorgić eden od glavnih kandidatov za kolajno, saj je na svetovni lestvici pred njim samo Šved Truls Moregard. "Darko ima že nekaj odličnih rezultatov, tudi prvo mesto z evropskega TOP16, vemo pa, da nekaj pomenijo le kolajne z največjih tekmovanj. To je tisto, kar je vedno zapisano. Res je, da je pred njim na svetovni lestvici od evropskih igralcev le Moregard, vendar bo konkurenca v Münchnu izjemna. Vsekakor ne smemo pozabiti na staro gardo z Ovtcharovim, Bollom, Franzisko, tu sta Šveda Kallberg in Karlsson, pa Qui … Visoko meri tudi Gauzy, prijavljena sta brata Lebrun. Vsaj deset igralcev je, ki lahko upravičeno računajo na kolajno. Veliko bo odvisno od žreba, trenutnega navdiha, tudi sreče. Tibhar mize bi mu morale odgovarjati, žogice prav tako, ampak žogica je okrogla, vse pa se odloča v tisočinki sekunde, kdo bo bolj uspešen pri udarcu," je povedala slovenska selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

V dvojicah bo Jorgić igral s klubskim soigralcem Tomašem Polanskyim, drugi par bosta sestavljala Peter Hribar in Tilen Cvetko, medtem ko Deni Kožul v moških dvojicah ne bo igral.

24-letni Jorgić, četrtfinalist z olimpijskih iger v Tokiu, ne skriva visokih načrtov. "Po turnirjih v Budimpešti sem imel nekaj odmora, da sem si napolnil baterije za vrhunec sezone. Vsekakor je cilj kolajna, toda igralcev, ki lahko presenetijo, je res veliko. Tu mislim predvsem na vse nemške, švedske in portugalske igralce, pa tudi na igralce, ki so trenutno nekoliko slabše na lestvici, a so v preteklosti že dosegali vrhunske rezultate kot npr. Ionescu, Gardos, Habesohn, Wang Yang … Najbolj pomembno bo, da bo od prve tekme naprej glava mirna in seveda borbenost. Trenutno forma še ni prava, ampak do začetka glavnega turnirja je še kar nekaj dni in upam, da bom do takrat dvignil formo in spet počutil kot tisti stari Darko," je povedal Jorgić.

Predlani v Varšavi sta naslova evropskih prvakov v posamični konkurenci osvojila Nemca Timo Boll in Petrissa Solja. Pred domačim občinstvom bo nastopil le Boll, ki je v Varšavi v finalu premagal rojaka Dimitrija Ovtcharova, bronasti kolajni pa sta osvojila Šved Mattias Falck in Portugalec Marcos Freitas. Tudi Solja, ki je zaradi poškodbe v Münchnu ne bo, je slavila pred še eno nemško reprezentantko Shan Xiaono ter Ukrajinko Margarito Pesocko in Romunko Elizabeto Samaro.