Darko Jorgić odkrito cilja na medaljo 37. evropskega prvenstva v namiznem tenisu. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić odkrito cilja na medaljo 37. evropskega prvenstva v namiznem tenisu. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljši slovenski igralec je dobil prva dva niza (v drugem je tekmecu ubranil eno zaključno žogico), nato izgubil tretjega in v četrtem zaostajal s 6:9, vendar se je s petimi zaporednimi točkami rešil pred morebitnim izenačenjem na 2:2. V petem nizu je zmagal z 11:7.

Jorgića, ki je na Bavarskem drugi nosilec, v boju za preboj med štiri najboljše na stari celini v soboto dopoldne čaka Portugalec Tiago Apolonia. Ta je s 4:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko. V soboto pozno popoldne bo na sporedu še polfinale, finale pa bo v nedeljo.

Jorgić se je znal po nervozi pravočasno umiriti

Edini še preostali slovenski predstavnik je tudi v drugem krogu premagal Hrvata, in sicer Filipa Zeljka s 4:2 (11, 5, 12, -9, -7, 9).

24-letni Hrastničan je povedel že s 3:0, a nato se je njegov stari znanec vrnil v igro, vseeno pa je bil 25-letni Hrvat na koncu premalo razigran, da bi prvič v karieri na turnirjih premagal Slovenca, ki je trenutno osmi igralec sveta.

Pucar je v dvorani Rudi Sedlmayer Arena v osmini finala po tesnem boju s 4:3 ugnal Belgijca Adriena Rassenfosseja.

Jorgić je do zdaj v štirih nastopih na članskih EP-jih dvakrat izpadel v prvem (2015, 2016), dvakrat pa v drugem krogu (2018, 2020). V Münchnu je bil v prvem krogu s 4:1 boljši od Srba Marka Jevtovića.

Iz dvoboja v dvoboj raste

"Res sem vesel, da sem se prvič prebil v četrtfinale. Pokazal sem, da iz dvoboja v dvoboj rastem in mogoče najboljši obračun po dolgem času. Forma mogoče še ni tista prava, a upam, da bo tako jutri, ko bo najpomembneje. Z Apolonio sva izenačena v medsebojnih dvobojih na 2:2. Dobil sem zadnja dva na ligaških tekmah, predtem pa me je dvakrat premagal dokaj gladko. Je izkušen in kakovosten igralec z evropskimi medaljami. Ve, kako igrati na visoki ravni tako pomembne tekme. Mislim, da bom moral tako kot proti Pucarju variirati s servisom, s prvimi žogami, da se ne bo preveč na pamet nastavljal na tisto, kar zna najbolje. Dober je okrog mrežice in prvih žog, njegova slabost pa je mogoče bekhend stran. Od začetka bom moral biti agresiven," je povedal Jorgić.

Pogovor z Darkom Jorgićem: Dal bi si oceno osem - forma se dviguje!

Četrtfinale (M), tabela

MÖREGARDH (ŠVE/1) - FALCK (ŠVE/15)

DANG (NEM/4) - BOLL (NEM/5)

OVTCHAROV (NEM/3) - KARLSSON (ŠVE/8)

JORGIĆ (SLO/2) - APOLONIA (POR/27)