Deni Kožul. Foto: EPA
Deni Kožul. Foto: EPA

V ženski konkurenci je to v ponedeljek uspelo Ani Tofant, v dodatnih kvalifikacijah sta bila neuspešna Tilen Cvetko in Katarina Stražar, že v predtekmovanju pa je izpadla Sara Tokić.

Kožul je z zmago s 3:0 (6, 7, 4) nad Ivikom Nielsenom z Grenlandije potrdil prvo mesto v predtekmovalni skupini 15. S tem je napredoval v glavni del turnirja, ki se bo tako v moški kot ženski konkurenci začel v sredo.

Preboj med 64 najboljših je uspel tudi Hribarju, ki je sicer izgubil proti Švicarju Loicu Stollu z 1:3 (-10, -10, 12, -7), a imel ob zmagi in porazu v skupini 5 boljši izkupiček osvojenih točk od obeh tekmecev. V skupini je igral tudi Poljak Maciej Kubik.

Tokić v boljši formi v vlogi trenerja, kot je bil v igralski karieri

Cvetko si je z zmago s 3:2 (-9, 11, -7, 9, 6) nad Izraelcem Talom Israelijem zagotovil drugo mesto v predtekmovalni skupini 10, a ga je v prvem krogu dodatnih kvalifikacij s 3:1 (-10, 5, 10, 11) premagal Moldavec Andrei Putuntica.

V drugi krog dodatnih kvalifikacij za glavni del ženskega turnirja (v prvem je bila prosta) se je uvrstila Katarina Stražar, ki je s 3:0 (4, 10, 5) ugnala Latvijko Sabino Musajevo in osvojila drugo mesto v skupini 17. Na odločilni tekmi pa je izgubila proti mladi Francozinji Charlotti Lutz z 1:3 (-7, -9, 6, -8).

Brez možnosti je že v pretekmovanju ostala Sara Tokić, ki je tudi drugi dvoboj v skupini 1 izgubila. S 3:2 (10, 5, -6, -6, -11) je bila boljša Portugalka Matilde Pinto.

Že v ponedeljek si je z drugo zmago v predtekmovalni skupini 20 glavni del zagotovila Ana Tofant.

Tofant in Stražar sta hladen tuš doživeli v prvem krogu glavnega turnirja ženskih dvojic. Nepričakovano sta izgubili proti slovaško-turški dvojici Nikoleta Puchovanova/Özge Yilmaz z 2:3 (-5, -9, 8, 8, -9).

Prav tako sta svojo pot v prvem krogu končala Peter Hribar in Tilen Cvetko. Boljša od njiju je bila s 3:1 (7, 8, -9, 11) belgijska dvojica Martin Allegro in Florent Lambiet.

Slabo je svoje nastope začel tudi Darko Jorgić, ki je igral s klubskim soigralcem iz Saarbrückna, Čehom Tomašem Polanskyjem. Kot favorita sta z 2:3 (7, -8, 8, -8, -9) izgubila proti srbsko-moldavski dvojici Dimitrije Levajac/Andrei Putuntica.

Jorgić hitro izpadel med dvojicami