Foto:
Foto:
Se bo smejal tudi v sredo?
Kerry bo zadnje ure izkoristil za prepričevanje neodločenih volivcev.

Različne javnomnenjske raziskave kažejo na prednost enega ali drugega kandidata, vendar pa sta oba tako tesno skupaj, da nihče ne želi napovedovati zmagovalca. Raziskave kažejo tudi na čedalje manjše število neodločenih volivcev.


Kdo bo zmagovalec? Povejte svoje mnenje na forumu.


Demokratski senator Kerry je v New Hampshiru dejal, da bodo torkove volitve odločale o prihodnosti ZDA. Ob tem je povedal, da se bo v Iraku in v vojni proti terorizmu odrezal bolje kot predsednik Bush.

Maratonski zadnji dan
Ta se je zadnji dan kampanje odpravil na 16-urno popotovanje po državah, kjer izid glasovanja še ni odločen. Tako je zjutraj nagovoril privržence v Ohiu, nato pa se je s helikopterjem odpravil še v Pensilvanijo, Wisconsin, Iowo in Novo Mehiko.

Bush je dejal, da volivci ne bodo odločali le o predsedniku, ampak tudi o varnosti in uspešnosti države. "Konec koncev se boste odločali o tem, komu zaupate. Komu zaupate sprejemanje težkih odločitev in komu zaupate vodenje države v boljši jutri," je dejal zbrani množici v Ohiu.

Tudi Kerry se je odločil za 16-urno turnejo, med katero bo obiskal Florido, Michigan, Wisconsin in Ohio. Zjutraj se je v Orlandu udeležil maše, preden je zapustil Florido pa je zbranim na letališču dejal: "To ni pravi trenutek za dolge govore. Veste zakaj ste tukaj in kaj moramo narediti v urah, ki bodo sledile."

Bodo volitve odločili mladi?
Kerryjev adut bi bili lahko novi volivci, ki so se letos registrirali prvič. Po zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Reuters bi ga namreč med njimi podprlo 54 odstotkov, medtem ko bi se za Busha odločilo 40 odstotkov vprašanih. Kerry je tudi sicer bolj priljubljen med mladimi, saj bi se 64 odstotkov volivcev, starih med 18 in 29 let, odločilo zanj.