Chris Kreider je v zadnji tretjini z imenitno predstavo še povečal apetite navijačev Rangersov, ki sanjajo o prvem naslovu po letu 1994. Foto: Reuters
Chris Kreider je v zadnji tretjini z imenitno predstavo še povečal apetite navijačev Rangersov, ki sanjajo o prvem naslovu po letu 1994. Foto: Reuters

Gostitelji so po dveh tretjinah vodili s 3:1, in kazalo je, da bodo izsilili sedmo tekmo. A v zadnjem delu tekme je na led stopil Chris Kreider, ki je dosegel kar tri zaporedne gole, v 56. minuti je tako poskrbel za prvo vodstvo Rangersov s 4:3, v zadnji minuti pa je z golom v prazno mrežo razplet potrdil Barclay Goodrow.

New York je v seriji vodil že s 3:0, a Carolina se ni vdala, kazalo je na popoln preobrat, ki ga je torej ustavil Kreider. Po tekmi je bil pričakovano navdušen: "Ves čas govorimo, da smo res povezana ekipa, ki se nikoli ne vda, kar smo danes res dobro pokazali."

"V slačilnici obstaja vera in zaupanje v fante, ki se je zgradilo v času, ki smo ga preživeli skupaj tukaj," je dejal kapetan Rangersov Jacob Trouba. "Vemo, kaj visi na nitki in koliko razpok lahko prenesemo. To stvar smo želeli končati, potem ko smo pustili, da nam je ušla v New Yorku, pri porazu na peti tekmi v ponedeljek. Temu smo namenili fokus. Vedeli smo, da imamo še eno tretjino, da to naredimo. Veliko fantov je naredilo velik korak."

Laviolette: Kreider je prevzel vse na svoja ramena
33-letni Kreider je najprej v 47. minuti spretno potisnil plošček v mrežo, potem ko ga vratar Frederik Andersen ni uspel pokriti. V 52. minuti je velemojstrsko zadel plošček v zraku in ga preusmeril pod prečko ob prednosti igralca več. V 56. minuti je zrežiral vrnitev v devetih minutah, ko je potisnil plošček v mrežo po podaji Ryana Lingrena.

"To je bila pošastna tretja tretjina. Mislim, Kreider je prevzel vse na svoja ramena in res je dosegel, kar si je zamislil. Bili so tudi ostali, toda na koncu dneva smo morali zabijati gole, in to je tisto, kar on počne, in to je tisto, kar je naredil na tej tekmi," je poudaril trener New Yorka Peter Laviolette.

Miller preprečil podaljšek
Vancouver je ugnal moštvo Edmontona s 3:2 in zdaj z istim izidom vodi v seriji. Dolgo je sicer kazalo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek, a je gostitelje osrečil J. T. Miller, ki je zadel 31,9 sekunde pred iztekom rednega dela.

Izkazali sta se obe obrambi, ki sta popolnoma onemogočili nasprotno igro ob igralcu več. Gostitelji so tako zapravili štiri tovrstne priložnosti, Edmonton pa kar pet. Oilersi bodo sedmo tekmo gostili v noči na nedeljo.

Vzhod, polfinale:
Carolina − NY RANGERS 2:4
3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Nečas 19., Jarvis 25., Aho 30.; Trocheck 26., Kreider 47., 52., 56., Goodrow 60.
Obrambe: Andersen 19; Šestjorkin 33.

Sobota ob 1.00:
BOSTON − FLORIDA 2:3


Zahod, polfinale:
VANCOUVER − EDMONTON 3:2
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Soucy 18., Di Giuseppe 26., Miller 60.; Kane 5., Janmark 18.
Obrambe: Šilovs 21; Pickard 32.

Sobota ob 4.00:
COLORADO − DALLAS 2:3

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.