Pierre Page upa, da bo v Ljubljano v tej sezoni prišel le še v nedeljo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pierre Page upa, da bo v Ljubljano v tej sezoni prišel le še v nedeljo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Cvetek in Ramzi Abid
Igor Cvetek in Ramzi Abid sta poskrbela za boksarski vložek v 39. minuti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Reinhard Divis
Reinhard Divis ni imel težkega dela na drugi tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hokejisti Tilie Olimpije
Hokejisti Tilie Olimpije so bili zelo razočarani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je dobil močan udarec v nos v obračunu z Danielom Boisom. "Groza" je prejel stoječe ovacije s tribun, nekateri gledalci so na slab izid hitro pozabili, ko so zapele pesti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dominique Heinrich
Dominique Heinrich je v 19. minuti dosegel drugi zadetek, ki je tehtnico dokončno prevesil na stran rdečih bikov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Že med tekmo je trener Salzburga zahteval, da se za klopjo gostov postavi varnostna služba, saj so nekateri navijači udarjali po ogradi nad njegovo glavo. Ko smo po tekmi prišli do njega in ga prosili za komentar tekme, nam je zabrusil: ''V Ljubljani ste vsi nori! Ne dajem izjav. Vse ste videli. Tu so vsi podivjani!''
Tudi po tekmi napeto
Page si je že v finalu pred tremi leti nakopal veliko sovražnikov v Tivoliju. Novembra je zahteval zaporno kazen za Andreja Hebarja in odnosi so se le še poslabšali. Na hodniku med obema garderobama je bilo lepo vidno, da nekega prijateljskega odnosa med kluboma ni. 62-letni strateg je po prvi tekmi dejal, da bo spremenil taktiko, in to je bilo lepo vidno na drugi tekmi. Njegovi varovanci so igrali precej bolj obrambno in čakali na napake Olimpije, ki pa jih žal ni manjkalo.
Malo dela za Divisa
Zmaji, ki so v nedeljo v Mozartovem mestu navdušili in bi si res zaslužili zmago, so bili tokrat nemočni. Po boljšem začetku sta jih popolnoma presekala dva gola prvakov, v drugi tretjini pa so odpovedali na celi črti. Razmerje v strelih na gol je bilo 3:14. Reinhard Divis se je dolgočasil v vratih, Ljubljančani so na celi tekmi sprožili le 21 strelov, večina od teh je bila nenevarnih.
Salzburg ima štiri močne napade
Velika razlika je v kakovosti igralskega kadra. Prvi napad Salzburga v torek sploh ni blestel. Dva zadetka je dosegel Marco Pewal, ki igra v tretjem napadu in se je šele pred začetkom končnice vrnil po poškodbi. Drugi gol je zabil branilec četrtega napada Dominique Heinrich, četrtega pa Kevin Puschnik, ki ga je novembra premikastil Hebar. Zdaj mladi up avstrijskega hokeja igra v četrtem napadu. Na drugi strani lahko Hannu Järvenpää resno računa le na tri napade, zadetke pa dosegajo predvsem tujci, ki pa so tokrat imeli črn večer.

P
retep ni prinesel preobrata
''Začeli smo zelo napadalno, a svojih priložnosti nismo izkoristili. Salzburg je čakal na naše napake. Drugi in tretji gol sta nas povsem potolkla. V drugi tretjini smo bili zelo načeti, nismo se znali umiriti. Treba bo hitro pozabiti to tekmo in se naučiti iz teh napak,'' je povedal Žiga Pance.
Kapetan zeleno-belih se je dotaknil tudi pretepov v drugi tretjini. Igor Cvetek se je pomeril z Ramzijem Abidom, Boštjan Groznik pa na navdušenje občinstva z Danielom Boisom. Pri zaostanku z 0:4 je bilo težko pričakovati preobrat v igri, ki ga včasih prinese pretep. ''Pretepi so del hokejske igre. Včasih so lahko taktika za preobrat. Tokrat so bili oni boljši, mi smo lahko le nemočno gledali njihovo igro. Zasluženo so zmagali, a še vedno potrebujejo dve zmagi. Nič še ni odločenega. Sredo bomo izkoristili za počitek in za trening igre z igralcem več, ki nam ne gre,'' je poudaril Ž. Pance.
Biki so se temeljito pripravili
Po odlični igri na prvi tekmi v Salzburgu so apetiti hitro narasli, a na domačem ledu je bila zgodba precej drugačna. ''Na prvi tekmi so nas podcenjevali, niso vedeli, kako bomo mi igrali. Na drugo tekmo so se vsekakor pripravili, niso nam dopustili protinapadov. Zdaj bomo morali mi spremeniti taktiko, v četrtek bo treba igrati drugače. Treba bo igrati bolj disciplinirano v obrambni tretjini, priložnosti pa bo treba izkoristiti. Zdaj nimamo več veliko za izgubiti,'' je še dodal kapetan zmajev.
Koch: Olimpija se ne bo predala
Srečali smo tudi kapetana Salzburga Thomasa Kocha, ki bo v naslednjih petih sezonah igral za KAC. Bogata lastnica Celovčanov Heidi Horten bo odštela 1,2 milijona evrov. ''Nadzorovali smo potek srečanja. Izkoristili smo svoje priložnosti. Zelo dobro smo igrali v obrambi in zdaj smo v tej seriji v odličnem položaju. Zavedamo se, da prav nič še ni odločeno. Olimpija je zelo neugoden nasprotnik, ki se ne preda nikoli. Ne smemo jih jemati zlahka na tretji tekmi, v četrtek bodo igrali bolje, o tem sem prepričan. Lačni bodo zmage, ki bi jih vrnila v serijo. Znova moramo biti zbrani v obrambi, ne smemo misliti le na napad. Na prvem mestu je disciplina v igri, to odloča v končnici,'' je dejal Koch.

Järvenpää: Serija še zdaleč ni končana
Trener Järvenpää je bil malce potrt, tako visokega poraza res ni pričakoval: ''V prvi tretjini smo imeli precej priložnosti za zadetek. Plošček nikakor ni hotel v mrežo, oni pa so izkoristili prvo priložnost. Drugi gol tik pred koncem tretjine nas je dotolkel. V drugi tretjini smo bili obupni, izgubili smo kompas, preveč je bilo kazni. Z zadnjo tretjino sem zadovoljen, pozitivne stvari moramo prenesti na četrtkovo tekmo. Dobro se bomo pripravili. Tisti, ki misli, da je ta serija končana, se hudo moti. Prepričan sem, da bomo odšli v Salzburg in s pravim pristopom zmagali.''
Zmaguje se s hladno glavo in velikim srcem
''Če primerjam obe tekmi, je hitro jasno, da je Salzburg tokrat veliko več poudarka dal na obrambo. Verjamem v našo uspešno zgodbo. Redni del smo odigrali po načrtih, zdaj pa nam nasproti stoji najmočnejša ekipa v ligi. Oni so branilci naslova, vodijo z 2:0. Zdaj bi bilo najlažje reči, da je vse izgubljeno. Jaz ne mislim tako. Izgubili smo bitko, vojne pa tudi slučajno še ne. Vidi se, da veliko mladih slovenskih fantov še ni igralo v končnici Lige Ebel. Doma je vedno težje igrati, mladeniče gledajo starši, tudi njihova dekleta so na tekmi. Preveč si želijo zmage in potem čustva podivjajo. Zmaguješ pa le s hladno glavo in z velikim srcem,'' je modre misli strnil finski strateg.
Sodniki niso vplivali na končni razplet
Na prvi tekmi je bilo veliko pripomb na sojenje Wolfganga Fussija in Thomasa Bernekerja, Järvenpää je bil edini, ki ju ni kritiziral. Tudi tokrat ni bil jezen na Christiana Potocana, ki je zrežiral poraz zmajev v zagrebški Areni konec januarja. ''Pred tremi tedni sem bil v Gradcu, kjer smo se vsi trenerji Lige Ebel dobili s sodniki te lige. Verjamem, da se trudijo biti pošteni po najboljših močeh, tudi do ekip, ki ne prihajajo iz Avstrije,'' je trener zmajev dejal o sojenju na drugi tekmi. Na koncu se je dotaknil še pretepov: ''Igralcev nisem spodbujal k pretepom, to ni moj slog. Cvetek je skušal pomagati ekipi, Groznik prav tako. V hokeju je kdaj pač treba tudi odvreči rokavice.''
V vseh štirih četrtfinalnih serijah nosilci vodijo z 2:0. Tudi lanski finalist Linz je v težkem položaju, proti Beljaku še ni dosegel gola. Ljubljančani bi si v tej seriji zaslužili vsaj eno zmago, ki bi bila pika na i zelo dobremu rednemu delu. Pot do nje bo zelo trnova, saj si Pierre Page želi hitrega zaključka. Ničesar ne prepušča naključju, v Ljubljano je ekipo pripeljal že v ponedeljek popoldne. Zanima ga seveda čim hitrejša pot do obranitve naslova.