Blaž Tomaževič je dosegel tretji zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Tomaževič je dosegel tretji zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Kranjčani so se zares izkazali in po koncu tekme so prejeli bronaste medalje za tretje mesto v državnem prvenstvu. Jeseničani se bodo v finalu srečali s SŽ-jem Olimpijo. Derbiji najboljših slovenskih ekip bodo na sporedu po koncu Alpske lige, zelo verjetno torej konec aprila.

Crnovič načel mrežo Kranjčanov
V četrtek so železarji v Podmežakli zmagali s 5:0, tokrat pa so se morali pošteno potruditi za napredovanje. Tudi na drugi polfinalni tekmi sta v vratih začela Gal Jeler Remškar in Žan Us. V 8. minuti je Aljoša Crnovič poslal plošček med nogama Remškarja za vodstvo Jesenic. Prekinitev je bilo zelo malo, tekma je bila dinamična.

Gostitelji so v drugi tretjini postajali pogumnejši in z nekaj posredovanji se je izkazal Us. Mreži sta do 40. minute mirovali.

Žan Zupan in 40-letni Anže Terlikar sta blestela v zadnji tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Zupan in 40-letni Anže Terlikar sta blestela v zadnji tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani hitro odgovorili po izenačenju
V 45. minuti je Mihael Potočnik s strelom z modre črte izenačil. Jeseničani so takoj dvignili ritem in po slabem posredovanju domačega vratarja Remškarja je zadel Gašper Seršen.

V 50. minuti so imeli železarji igralca več. Jaka Sodja je podal do Blaža Tomaževiča, ki je povišal na 1:3.

Terlikar izenačil na 3:3
Vodstvo dveh zadetkov ni trajalo dolgo, saj je le slabi dve minuti zatem Žan Zupan zadel za 2:3. V 55. minuti je moral na kazensko klop Bine Mašič. Kranjčani so napadali, Zupan je z leve strani podal pred vrata, kjer je veteran Anže Terlikar zadel vratnico, plošček pa se je od hrbta Usa odbil v mrežo.

Izjemna akcija Pinellija
Ko je že vse kazalo, da bo v Kranju na sporedu podaljšek, je 31 sekund pred koncem z izjemnim samostojnim prodorom Francesco Pinelli ušel obrambi Triglava in poslal plošček pod prečko. To je bil prvi zadetek 17-letnega Kanadčana za Jesenice.


Polfinale, drugi tekmi:
Triglav – SIJ ACRONI JESENICE 0:2
3:4 (0:1, 0:0, 3:3)
M. Potočnik 45., Zupan 53., Terlikar 56.; Crnovič 8., Seršen 47., Tomaževič 50., Pinelli 60.

Odigrano v četrtek:
Slavija Junior SŽ OLIMPIJA 0:2
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Pulli 1., Ropret 13., Pance 20., Magovac 56.

Igrali so na dve zmagi. Finalna serija se bo začela po koncu Alpske lige.