Športni direktor Jože Kovač (levo) in predsednik Miha Butara (desno) sta že dlje časa v intenzivnih pogovorih z vodstvom Lige Bahel. Foto: SŽ Olimpija
Športni direktor Jože Kovač (levo) in predsednik Miha Butara (desno) sta že dlje časa v intenzivnih pogovorih z vodstvom Lige Bahel. Foto: SŽ Olimpija

"Ni še končne odločitve. Vodstvo lige je zelo naklonjeno naši pridružitvi v naslednji sezoni. Oni čakajo našo odločitev," je na skupščini, ki je trajala eno uro, poudaril predsednik Miha Butara.

SŽ Olimpija se dogovarja z vodstvom tekmovanja, da bi že v naslednji sezoni vstopila v to ligo. Če vstopa ne bo, bodo Ljubljančani ostali v Alpski ligi, ki so jo v sezoni 2018/19 dobili. Sezone 2019/20 zaradi pandemije novega koronavirusa niso končali ne v Alpski ligi ne v Ligi Ebel.

Pot v višjo ligo je začrtana
"Malo bomo morali še počakati. Mi smo z Ligo Ebel oziroma bodočo Ligo Bahel v pogajanjih. Naredili bomo vse, da bomo, če bo finančna konstrukcija stabilna, šli ligo višje. Naslednji dnevi bodo pokazali, kje smo," je po skupščini dejal predsednik Butara.

"Vsako leto povečujemo sponzorske in donatorske vložke. Načrtujemo za več let vnaprej. Za nas ta položaj ni huda zagata. Vemo, kaj so naše zmožnosti, vprašanje pa je, ali lahko liga pride nam naproti in potem najdemo nek kompromis. Na mizi imamo obe kalkulaciji, tako Ligo Bahel kot Alpsko ligo. Najbolj pomembno je, da se zavedamo, da imamo 220 članov, kar pomeni, da moramo ravnati odgovorno. A tudi če ostanemo v Alpski ligi, moramo imeti visoke cilje: zmaga v Alpski ligi, priti čim višje v celinskem pokalu, mogoče presenetiti z uvrstitvijo v Ligo prvakov. Pot v višjo ligo imamo začrtano, ali bo to letos ali čez eno leto, pa se bo izkazalo kmalu," je dodal Butara.

Športni direktor Jože Kovač je prepričan, da so že zdaj sposobni za selitev v razširjeno avstrijsko prvenstvo, drugo leto pa bomo zanesljivo zreli. V ponedeljek bo klub sklical novinarsko konferenco, kjer bodo predstavili končno odločitev.

Tivoli bo jeseni imel precej lepšo podobo
Obnovitvena dela v dvorani Tivoli potekajo nemoteno. Garderobe so že prenovljene. Novi veliki semafor na sredini dvorane je že postavljen, tudi klopi za obe ekipi sta precej širši. Postavili so novo pleksi steklo, največja pridobitev pa je nova ograda, ki ustreza vsem mednarodnim standardom. Vsekakor dvorana Tivoli ne bo med slabšimi v Ligi Bahel.