Tomaž Razingar, Gaber Glavič, Anže Kopitar in David Rodman so ob prigrizku in pijači čakali na let v Frankfurt, ki je bil predviden za 7.50. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Razingar, Gaber Glavič, Anže Kopitar in David Rodman so ob prigrizku in pijači čakali na let v Frankfurt, ki je bil predviden za 7.50. Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti poleteli proti Kanadi
Murič: Upam, da ne bo posledic
Razingar: Vse za obstanek
Kopitar še teden dni s šivi

Kljub zgodnji jutranji uri so bili risi v avli letališča Jožeta Pučnika dobro razpoloženi. V en glas zatrjujejo, da na tekmah proti Kanadi in ZDA ne bo nikakršnega taktiziranja in varčevanja z močmi za Latvijce. "Treba bo igrati na polno tudi na prvih dveh srečanjih, da se ne bo pripetila kakšna blamaža" je za MMC dejal eden od ključnih mož reprezentance Tomaž Razingar.

Raza: Potrebovali bomo vseh 25 igralcev
Popularni "Raza" sicer sebe ne želi izpostavljati kot udarnega moža: "V Kanado nas odpotuje 25. Vseh 25 igralcev bomo potrebovali, vsak ima svoje naloge. Če bomo kos tem nalogam, se bomo 15. maja vrnili domov nasmejani."

Jeseničan obžaluje, da manjkajo nekateri kvalitetni igralci, a dodaja: "To se vedno dogaja v športu, nekdo odpove, je poškodovan ... Škoda da jih ni zraven, saj gre za kvalitetne igralce. To se ni zgodilo prvič. Ne glede na to, bo ekipa, ki potuje v Kanado, storila vse, da zagotovi obstanek."

Mogoče je Latvija močnejša, toda v tretje gre rado ...
O obračunu z neugodnimi Balti pa meni: "Vemo, da nam Latvijo na dosedanjih dveh tekmah ni uspelo premagati, zato upam, da bo tretjič šlo. Latvija je močna, mogoče močnejša kot Slovenija. Ampak s kolektivno igro, dobrim vratarjem, disciplinirano obrambo in izkoriščenimi priložnostmi lahko uspemo. Če pa nam spodleti, bomo obstanek iskali verjetno na tekmah proti Norveški."

Kopitar: Kanada in ZDA priprava za Latvijo
Tudi Anže Kopitar pravi, da srečanji proti Kanadi in ZDA nista primerni za taktiziranje: "To bosta dve pripravljalni tekmi, na katerih ne bomo varčevali z enegijo, saj je treba ujeti ritem za Latvijo. Ni boljših reprezentanc, da ujameš ritem, kot Kanada in ZDA. Oni igrajo zelo hiter in fizično močen hokej, tako da bo treba biti pripravljen vseh 60 minut."

Hrušičan bo palice prekrižal tudi s soigralci iz Los Angelesa Američanoma Patrickom O'Sullivanom in Dustinom Brownom ter Latvijcem Ivanansom: "Pogovarjali smo se o tem in je bilo kar nekaj šal na ta račun. Zagotovo bo nekaj posebnega igrati proti njim."

Favoriti Kanada, Rusija in Švedska
In na koga stavi prvi zvezdnik selekcije Matsa Waltina: "Favorit je Kanada, ker igra doma in bodo sestavili močno ekipo. Nekaj igralcev se jim bo pridružilo še iz moštev, ki bodo izpadla iz končnice. Poleg Kanade bodo zelo močni tudi Rusi in Švedi."

Murič: Ekipa je dovolj trdna, vsi držimo skupaj
Egon Murič je na vprašanje, kako so težave z denarjem in pogodbami vplivale na vzdušje v moštvu, odgovoril: "Jaz upam, da posledic ne bo. Sicer pa škoda, da se to ni prej uredilo. Mislim, da je ekipa še dovolj trdna, da vsi držimo skupaj in da bomo to tudi dokazali na svetovnem prvnstvu. Robustnega napadalca nekoliko skrbi le, kako se bodo prilagodili manjšim ledenim ploskvam.
Slovenija bo zadnjo pripravljalno tekmo odigrala v torek proti Norvežanom, ki utegnejo biti tudi nasprotniki v boju za obstanek. 2. maja pa se bo v Halifaxu proti Kanadi začelo zares.


Aleš Vozel in Tomaž Okorn
Hokejisti poleteli proti Kanadi
Murič: Upam, da ne bo posledic
Razingar: Vse za obstanek
Kopitar še teden dni s šivi