Slovenski hokejisti morajo zdaj presenetiti katero izmed
Slovenski hokejisti morajo zdaj presenetiti katero izmed "velikih" reprezentanc. Foto: EPA
Danska oddaljila sanje o obstanku med elito

"Smo razočarani. Na vseh treh tekmah smo naredili dobre stvari, določene detajle bi zdaj seveda naredili drugače, a hokej je takšen, kot je. Ne moremo biti zadovoljni s tem, kar je. Imamo pa še štiri tekme, težko bo, ker igramo s samimi velesilami. A nihče se ne predaja, vsi smo pred prvenstvom rekli, da se mogoče da koga presenetiti. Zdaj bo res to treba narediti, možnosti še vedno obstajajo," pravi Marcel Rodman.


Matjaž Kopitar: "Očitno je, da ni zadosti biti dober. Moraš biti še boljši. Kot poudarjam, moramo vsako tekmo odigrati na 110 odstotkih. Mi svojih priložnosti nismo izkoristili, oni so kaznovali naše napake. Imel sem občutek, da tekme ne moremo izgubiti, nervoza je bila bistveno večja pri njih kot pri nas. Igra sicer ni bila najboljša, tekma je imela prevelik pomen. Dvakrat smo vodili, morali bi izkoristiti še eno priložnost in bi mi zmagali ... Vtis je samo vtis, točka pa je samo ena. A imamo še štiri tekme, če se boriš, verjameš v sanje in daš maksimum, in glede na to, da smo se približali tem reprezentancam, se lahko zgodi, da bomo nekoga premagali in nadomestili točke."

Robert Kristan: "Vsega še ni konec, čakajo nas še štiri tekme. Prvo priložnost smo izpustili iz rok. Bili smo blizu, na koncu pa neuspešni. A nič še ni izgubljenega, turnir je še dolg. Po igri smo pokazali, da smo na tej ravni in da spadamo v ta rang hokeja. Štejejo pa samo točke. Lovili bomo to zmago že jutri proti Švicarjem, zavedamo se, kaj nas čaka. V hokeju so se že dogajali čudeži, mi pa smo takšna ekipa, da te čudeže lahko uresničimo. Gremo na zmago."

Danska oddaljila sanje o obstanku med elito