Aelxandru Cretu je dosegel prvi zadetek za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Aelxandru Cretu je dosegel prvi zadetek za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
S potekom sezone Simon Rožman ne more biti zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com
Poleg Maribora so v polfinalu še Olimpija, ki brani naslov, Aluminij in Mura. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor ostaja v boju za 10. pokalni naslov
Vijoličasti naprej po preobratu

Vijoličasti, ki ostajajo v boju za deseto pokalno lovoriko, so, potem ko so doma z 1:0 odpravili Domžale, v gosteh pa remizirali z 2:2, prišli med štiri najboljše. V Domžalah so na drugi tekmi četrtfinala zaostajali že z 0:2. Takšen rezultat je bil še v 91. minuti, a je nato Alexandru Cretu dosegel prvenec v vijoličastem dresu in priigrali Mariboru napredovanje, kar je minuto kasneje potrdil še Jasmin Mešanović.

"Bila je težka tekma. Že pred srečanjem smo vedeli, da bo tako, saj imajo Domžale zelo kakovostne igralce, ki igrajo dober nogomet. Vesel sem, da sem dosegel gol in da nam je uspelo. V 91. minuti smo še zaostajali z 2:0. A če trdo delaš in verjameš, ti nogomet vrne," je povedal romunski nogometaš, ki je zelo pomemben pokalni zadetek dosegel že pred letom in pol, ko je dal odločilni gol za napredovanje Olimpije v finale. Tedaj je v Ljudskem vrtu zatresel mrežo Maribora.

Potem ko je lani iz Ljubljane prestopil na Štajersko, se v vijoličasti majici ni naigral: "Ko sem prišel v klub, nisem bil v dobri formi. Bil sem na klopi ali celo na tribuni. Trdo sem delal, da sem se vrnil. Zelo pomembno je, da sem zdaj zdrav, saj sem imel tudi težave s poškodbami. Trdo treniram in zdaj sem tu. Maribor ima odlične igralce in konkurenca je res močna, zato se je treba za svoje mesto trdo boriti."

Maribor se je drugič zapored v pokalu rešil v sodnikovem dodatku. Tako je bilo že proti drugoligašu Bravu, ko je v osmini finala za napredovanje v 95. minuti zadel Aleksander Rajčević. "To pomeni, da sta morala in želja prisotni. Nismo obupali pri negativnem rezultatu, saj smo se zavedali, da je en zadetek dovolj za napredovanje," je dejal Milanič, ki je bil po tekmi zelo zadovoljen: "Bil sem miren. Spodbujal sem fante, saj sem verjel, da ga bomo dali. Blizu smo bili že s Šulerjem, to je bil čisti 'zicer'. Santos in Tavares sta potem prinesla igro ena na ena in živahnost. Res, super."

Tudi na tej tekmi material o sodnikih
Primorec na mariborski klopi je bil navdušen nad pristopom svojih varovancev: "Želja fantov je bila izjemna in z njihovo predstavo sem izredno zadovoljen. Če ne bi šli naprej, bi bila velika škoda. Potem bi izpadlo, da fantje, ki so bili na igrišču, niso igrali dobro, a bili so zelo dobri. Zelo dobro so igrali tudi pri zaostanku z 2:0 in so si popolnoma zaslužili, kar se je na koncu zgodilo. Enostavno smo bili dobri."

"V letošnji sezoni imamo problem, da nam še ni uspelo med vsemi tekmami narediti serije zmag, ki bi bila daljša od tri," je dodal Milanič. Za nadaljevanje jesenskega dela sezone je cilj prav takšen niz: "Ta rezultat tretiramo kot zmago, saj smo šli naprej. Na preostalih petih tekmah prvenstva moramo zadržati ta psihološki in borbeni naboj. Če bo ta cilj ustvarjen, bo zagotovo dobro." V Domžalah se je sicer poškodoval Saša Ivković, ki ima zlomljen nos. Težave ima tudi Jan Mlakar, ki je zaradi poškodbe odsoten s treningov.

V torek je Maribor sklical novinarsko konferenco, kjer so spregovorili o sojenju v Prvi ligi. "Dan pred tekmo smo dovolj povedali o sodnikih. Kar smo izpostavili in na kar smo opozorili, nam zagotovo ne bo ničesar olajšalo. Bo pa kaj materiala za v mape tudi po tem srečanju v Domžalah," je zaključil Milanič, ki je ob tem pristavil, da vijoličasti vsako tekmo zelo hitro dobijo veliko kartonov.

Rožman: Neverjetno, kakšno smolo imamo
S predstavo varovancev, a razumljivo manj z rezultatom, je bil zadovoljen tudi domžalski trener Simon Rožman: "Z naše strani je bila tekma dobra. Sploh prvi polčas smo imeli nadzor, v drugem pa so normalno oni malce pritisnili. Čestitam fantom, saj je tekma šla po naših željah. Pametno smo jo peljali do zadnje minute, ko se nam je to pač zgodilo. Nič jim ne zamerim. So trenutki, ki jih moramo popraviti. Generalno smo dejansko nadigrali Maribor in imeli 2:0 do 92. minute, kar je prava stvar."

Zdaj se bodo Domžalčani osredotočili na prvenstvo, kjer so pred sezono veljali ob Mariboru in Olimpiji za favorite. Oba največja slovenska kluba sta že precej oddaljena, Domžale pa so šele šeste: "Ta smola se je začela že z Ufo. Prav neverjetno je, ko narediš analizo, kdo nam daje gole, koliko jih potem še da v sezoni in na kakšen način jih prejemamo. Že nekaj tekem smo odigrali na isti ravni. Zadovoljen sem z dinamiko. Fantje se maksimalno trudijo. Normalno je, da nam še marsikaj manjka, res pa je, da te rezultati 'ubijajo'. To je prav neverjetno, a bomo vztrajali na svoji poti. Sezona je dolga. Morda bomo pa naslednje leto ni iz 15 strelov 15-krat zadeli in bodo vsi rekli, da imamo srečo, ko bodo pozabili kakšno smolo imamo letos."

"Iz tega se moramo izkopati z delom, saj imamo res smolo. Verjetno bomo morali biti štirikrat, šestkrat ali celo osemkrat boljši od nasprotnika, da bo rezultat 5:0 in bomo lahko mirno sedeli zadnjih pet minut," je dodal Rožman, ki je o mariborskem izpostavljanju sodniških napak pristavil: "Ne vem, teh stvari ne spremljam. Na nas je, da delamo z igralci in ustvarjamo nogomet. Sojenje je bilo po mojem mnenju dobro in korektno. Ne bi šel v podrobnosti. Še enkrat, zanimajo me igralci in ne sodniki."

Maribor ostaja v boju za 10. pokalni naslov
Vijoličasti naprej po preobratu