Jaka Blažič je za dobre predstave v sezoni prejel priznanji tako v Evropskem pokalu kot v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič je za dobre predstave v sezoni prejel priznanji tako v Evropskem pokalu kot v Ligi ABA. Foto: www.alesfevzer.com

Prva peterka je bila sestavljena na podlagi glasov trenerjev, novinarjev in navijačev. Največ, dobrih 16 odstotkov, jih je prejel Petrušev, ki je bil izbran tudi za najkoristnejšega posameznika rednega dela. S slabimi 16 in slabimi 15 sta mu sledila Loyd in Blažič. Tudi v drugi peterki tekmovanja je košarkar Olimpije, Kendrick Perry, ob njem pa še Marko Jošilo (Igokea), Justin Cobbs, Melvin Ejim (oba Budućnost) in Roko Prkačin (Cibona).

Za Blažičem je ena najboljših sezon v karieri. Ključni mož zmajev, ki bo tudi izjemno pomemben člen slovenske reprezentance, je bil izbran za MVP-ja meseca jadranske lige novembra in januarja. V povprečju je zbral 17,2 točke na tekmo, s čimer je bil drugi strelec lige, 4,3 skoka in 3,6 podaje, njegov statistični indeks pa je v povprečju znašal 18,5. Ljubljanski kapetan je skupaj z ostrostrelcem Zvezde Loydom prejel največ glasov trenerjev. Novinarji so jih največ namenili Petruševu, potem Blažiču in nato Loydu, navijači pa so največkrat glasovali za Petruševa, zatem Loyda in nato Blažiča.

Petrušev je brez dvoma odkritje sezone. Debitant v Ligi ABA je blestel vso sezono, ko je navduševal z vsestranskimi predstavami. Statistika 21-letnega centra je impresivna. Dosegal je 23,7 točke, s čimer je bil prvi strelec lige, 7,6 skoka, kar ga je uvrščalo na drugo mesto za Simonovića, in 1,1 blokade, s čimer je bil prav tako drugi v tekmovanju. Hkrati je bil z indeksom skoraj 28 daleč najboljši med vsemi. Na drugem mestu je bil z indeksom 19,2 njegov soigralec Simonović, ki ga je Megi pred dvema letoma posodila Olimpija.