Fränk Schleck je bil po 15 etapah v skupnem seštevku na 12. mestu. Foto: EPA
Fränk Schleck je bil po 15 etapah v skupnem seštevku na 12. mestu. Foto: EPA

V vzorcu njegovega urina so po sobotni 13. etapi, ki je kolesarje vodila od Saint-Paul-Trois-Chateyuxa do sredozemske obale (Le Cap d'Agde), našli sledi prepovedanega diuretika ksipamida.
32-letnega Schlecka, ki je bil na 12. mestu v skupnem seštevku, je njegovo moštvo RadioShack že suspendiralo z dirke, ima pa pravico zahtevati analizo B-vzorca. "Ksipamida ne vsebuje nobeno zdravilo, ki ga uporablja moštvo. Vzrok za njegovo prisotnost v Schleckovem vzorcu urina je ekipi neznan," so sporočili iz RadioSchacka. Policija naj ne bi preiskala hotela, kjer je ekipa nastanjena, Schleck pa je odšel na policijsko postajo.
Lani Tour končal tretji
Luksemburžan ima z Dirke po Franciji dve zmagi. Leta 2006 je slavil v etapi, ki se je končala z vzponom na L'Alpe d'Huez, leta 2009 pa je dobil še eno težko alpsko etapo. Pred šestimi leti je zmagal tudi na enodnevni klasiki Amstel Gold Race.
Lani je Tour v skupnem seštevku končal na tretjem mestu za Cadelom Evansom in bratom Andyjem Schleckom, ki ga letos zaradi zloma medenice ni na dirki. Leta 2009 je bil peti, leta 2008 šesti, leta 2006 pa deseti.