Tei Ternovec je s prikupno Saro obiskal RTV Slovenija. Njegovo dekle se ne zanima preveč za kolesarstvo. Še najbolj ji je všeč šprinter Mark Cavendish. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Tei Ternovec je s prikupno Saro obiskal RTV Slovenija. Njegovo dekle se ne zanima preveč za kolesarstvo. Še najbolj ji je všeč šprinter Mark Cavendish. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Tei Ternovec
Ternovec je prejel dres Astane s podpisoma Janija Brajkoviča in Boruta Božiča. Foto: MMC RTV SLO/Mitja Lisjak
Tei Ternovec, Martin Hvastija in Tomaž Kovšca
Zadnjo etapo na Elizejskih poljanah je spremljal skupaj z Martinom Hvastijo in Tomažem Kovšco. Foto: MMC RTV SLO/Žiga Korelec

Študent pravne fakultete je prejel Astanin dres s podpisoma Janija Brajkoviča in Boruta Božiča. Zadnjo etapo Toura je komentiral s Tomažem Kovšco in Martinom Hvastijo. Tei je tudi dober prijatelj z uporabnikom nogav1ca, ki je končal na drugem mestu (4.320 točk), tretje mesto je zasedel JoshauBoy (4.179 točk). Ternovec že deset let spremlja Giro, Tour in Vuelto, zelo mu je všeč napadalni slog Alberta Contadorja.

Končni vrstni red Navidezne dirke

Po koncu zadnje etape si je vzel čas tudi za MMC, spremljala pa ga je njegova boljša polovica Sara. Skupaj bosta prihodnji teden odšla na dopust, zato še ne ve, ali bo lahko spremljal olimpijsko dirko v Londonu, ki bo v soboto.


Kako ste izvedeli za "Navidezno dirko" in kakšna je bila vaša taktika?
Opazil sem, ko ste objavili novico na portalu MMC-ja. Govorila sva z mojim prijateljem, uporabnikom nogav1co, prijavila sva se in med seboj tudi tekmovala. Nisva pričakovala, da bova na koncu zasedla prvi dve mesti. Taktika je dokaj enostavna. Na začetku sem izbral šprintersko ekipo, jo nato spremenil v gorsko in na koncu sem znova stavil na šprinterje.

Za katerega kolesarja navijate?
Za Alberta Contadorja, ki je zelo napadalen, pred njim je bil to Lance Armstrong. Španec zelo poživi gledanje kolesarstva.

Ste ga zelo pogrešali na letošnji dirki?
Vsekakor, saj je samo Vincenzo Nibali poskušal z napadi, vsi drugi so me razočarali. Nihče ni bil sposoben ogroziti ekipe Sky.

Tour spremljate zdaj že deset let. Verjetno tudi vam letošnja ni bila dirka najbolj zanimiva?
Najzanimivejši Tour je bil leta 2003, ko so se za zmago borili Lance Armstrong, Jan Ullrich in Aleksander Vinokurov. Armstrong je bil takrat najslabši izmed vseh svojih sedmih zmag, Ullrich pa najboljši, zato je bila dirka pred devetimi leti res zanimiva.

Kako bi ocenili predstavo Janija Brajkoviča na letošnjem Touru?
Pričakoval sem malce več. Imel je smolo, ekipa Astane ni bila ob njem v ključnih trenutkih. Lahko bi iztržil več, morda pa mu uspe prihodnje leto.

Boste na olimpijskih igrah spremljali le kolesarstvo ali tudi preostale športe?
Skušal bom ujeti čim več športov, a med cestno dirko sva z dekletom na morju.